Аплодисменти: Ето го най-новия почетен гражданин на Пловдив!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
13:42 / 14.09.2016
7806
Председателят на Общинския съвет Савина Петкова връчи отличието "Почетен гражданин на град Пловдив" на Христо Кидиков, с което той бе удостоен с решение № 248, взето с протокол №9 от 02.06.2016 г. по предложение на кмета Иван Тотев. Отличието бе връчено по време на юбилейния концерт по случай 70-годишнината на Кидиков и 45 години на сцената, който се състоя на Античния театър.

"За мен е огромна чест да Ви връча това отличие. Пожелавам Ви да бъдете здрав, да сте все така позитивен и усмихнат, да сте вдъхновен и вдъхновяващ за радост на всички пловдивчани и българи", каза в своето слово председателят Савина Петкова

След това тя прочете решението, с което Кидиков е удостоен със званието "Почетен гражданин на град Пловдив" и му връчи отличието - знак с герба на града, придружен със символна лента с цветовете на знамето на Пловдив.

Видимо развълнуван, любимият на няколко поколения пловдивчани певец заяви, че е трогнат от признанието на своя град. 

"Благодаря много за оказаната чест, но искам да кажа, че това отличие е наше общо", обърна се към публиката на Античния театър певецът, която му отговори със силни аплодисменти.

След церемонията започна и концертът, на който специално взеха участие плеяда звезди на българската музика като Орлин Горанов, Йорданка Христова, Тони Димитрова, Нели Рангелова, Росица Кирилова, Маргарита Хранова, Мими Иванова. 


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Есенни фантазии превърнаха фоайето на пловдивско училище в горски...
Студенти от 7 държави участваха в дебат за правата на младите хор...
Неприятна случка накара бременна пловдивчанка да изпадне в ужас
В Пловдив отбелязваме Международния ден на мавруда с мащабен фест...
В Пловдив се проведе интересно събитие
С политравма в шокова зала е единият от шофьорите от тежката ката...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).