Арестуваха пловдивчани заради порноматериали с 3-годишни деца

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (5)
11:40 / 25.04.2013
2276
Задържани са двама пловдивчани, разпространявали порноматериали с малолетни, съобщиха от пресцентъра на МВР. Акцията е проведена под наблюдението на Районна прокуратура - Пловдив. Под ръководството на районната прокуратура служители на ОБОП-Пловдив, съвместно с техни колеги от областната дирекция на МВР предприели разследване на разпространяването на порнографски материали. 

С цел документиране на престъпна дейност по чл. 159, ал.4. от НК е претърсен апартамент в Пловдив, обитаван от Л.Д. /23 г./. В хода на проведената операция служителите установили и иззели две компютърни конфигурации, дискове и флаш-памет. При огледа на компютрите са намерени файлове с порнографски материали с участието на малолетни на приблизителна възраст 3-5 години. 

В последствие, в условията на неотложност, служителите на ОБОП-Пловдив претърсили дома, обитаван от Т.К. /37 г./ от Пловдив. От там са иззети преносим компютър и рутер. Той и Л.Д. са задържани с полицейска заповед за 24 часа.

Материалите по случая са докладвани на РП - Пловдив, образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава.

Виж коментарите (5)
Още новини от Новини от Пловдив:
Днес спират движението на част от пловдивски булевард
Пловдив чества Независимостта на България
Нагъл, по-нагъл - джип в "Капана"
Искаме 2 млн. лв. от държавата за един от стадионите на Пловдив
Пловдивчани ще се бръкнат 4,8 млн. лева заради драскачите по стен...
Спират движението на част от пловдивски булевард


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).