Арх. Николов: Пловдивчани оцеляват въпреки управлението на олигархията

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (10)
14:37 / 03.10.2011
4064
"Най-хубавото, което се случи през последните четири години бе, че пловдивчани оцеляха въпреки управлението на Славчо Атанасов и олигархията. Настоящият кмет и неговият екип изпълниха едва 5 процента от управленската си програма", заяви кандидатът на "Синя коалиция-Пловдив" арх. Илко Николов в телевизионен дебат. 

"Пловдивчани не трябва да допуснат червената олигархия и Георги Гергов отново да властват в Пловдив", допълни архитект Николов. 

"Синя коалиция-Пловдив" предлага на пловдивчани нов обществено-политически модел на управление, който залага на експертното начало. Чрез него специалистите в различни области имат реалната възможност да се включат в управлението на града. Програмата на "Синя коалиция-Пловдив" е подготвена с активното участие на браншовите организации и граждански структури в града. 

Това е правилният път, доказва го фактът, че зад този нов модел на управление застават и представителите на малкия и среден бизнес в града в лицето на Бизнес експертен съвет. Фирмите, които членуват в него, осигуряват работните места и икономическото развитие на Пловдив, но за съжаление в момента бизнесът като цяло се задъхва от високите данъци и такси", заяви кандидатът на "Синя коалция-Пловдив". 

За да се променят нещата - каза арх.Николов, сме изработили бизнес план с актуализирана програма в съответствие с отрасловия и икономически профил на Пловдив, която залага на стратетигическото развитие на града за следващите 15 години. 

"Синя коалиция - Пловдив" ще работи за силно местно управление за разлика от ГЕРБ, които залагат изцяло на централизирано държавно управление и по този начин Пловдив губи своята идентичност.

Според арх. Николов към момента управляващите в Пловдив нямат ясна концепция за работа по линия на европроектите и 220-те милиона лева , за които говорят от БСП, предстои да бъдат одобрени, а не са осигурени все още. Кандитат за кмет от "Синя коалиция - Пловдив" , че като кмет ще работи за реализирането на 10 мегапроекта от изключително значение за Пловдив, в областта на инфраструктурата, градоустройството, социалната политика, екологията, туризма и културата.

По темата "Катуница" политизирането на един криминален акт като този в Катуница води до непредвидими последици - бе категоричен арх.Илко Николов. Убеден съм - каза той, че това се прави съвсем съзнателно, за да се манипулират изборите от страна на управляващите.

Виж коментарите (10)

Още по темата (764):
08.10.2012 ГЕРБ отваря нова страница в Калофер
08.10.2012 Румен Стоянов спечели частичните местни избори за кмет на Калофер
03.10.2012 Искра Радева: Подкрепете Лалка Драгоева за кмет на Калофер
28.09.2012 Безплатни медицински прегледи в Калофер
27.09.2012 Безплатни медицински прегледи в Калофер
20.09.2012 Кандидатът на ГЕРБ за кмет на Калофер Лалка Драгоева се срещна с пенсионери
Още новини от Новини от Пловдив:
Гъст черен дим в Пловдив, два екипа на пожарната са на място
Масово глобяват пловдивчани
Нова придобивка за близо 120 000 лева за район "Тракия"
Битката на Денис срещу коварното заболяване продължава, даряват о...
Пловдив се включва в "Общата молитва за мир"
Днес затварят за движение булевард в Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).