ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Атанас Бояджиев, "БСП - Обединена левица": Депутатите са длъжници на Пловдив
©
Адвокат Атанас Бояджиев е едно от лицата на протестите през 2020г. С изявена гражданска позиция, той беше един от организаторите на протестите срещу отдаване на парк "Отдих и култура“ на концесия, активно се бори срещу презастрояването в Пловдив, за чист въздух и други общественополезни каузи.

Адвокат Бояджиев обясни в интервю за Plovdiv24.bg, че включването му в листата на "БСП – Обединена левица“ е резонно след като е бил подкрепен от левицата като кандидат за кмет на Пловдив на последните местни избори.

"Главната причина е, че каузите, които отстояваме, отстрани много трудно се решават, много трудно добиват завършен вид. Необходими са законодателни инициативи“ – казва той и посочва като пример делата, които са водени за запазване на дърветата в Пловдив. Като лична своя кауза определя спирането на войната по пътищата и затова с екип юристи са създали нов Закон за движение по пътищата.

"Кандидатирайки се за народен представител, ако пловдивчани ми се доверят и гласуват за мен, тези каузи, които досега сме отстоявали, ще добият завършек, защото от гледна точка на опозиция и граждански активист ние сме с ограничени възможности“ – коментира Бояджиев.

Законодателните инициативи са необходими, за да се задължат кметовете да се грижат по-добре за градовете и жителите им. За Пловдив проблемни са чистият въздух и общественият транспорт.

"В плен сме на един народен представител, който идва и се разпорежда къде да отиват нашите средства – дали да отидат за стадион, дали средствата от един проект да се пренасочат към друг и т.н. Липсва диалог, липсва далновидност, липсват приоритети пред Пловдив, които трябва да бъдат поставени на масата и всеки един народен представител трябва да работи за тяхното постигане“ – посочва той.

Смята, че народните представители са длъжници на пловдивчани, защото не са работили за каузата Пловдив. Изброява кои са най-важните проекти за града, за които трябва да работят всички пловдивски депутати – разширяване на Околовръстното, водоснабдяване от Въча, нов мост над река Марица, входно-изходни артерии... Някои от досегашните народни представители са идвали до Пловдив с навигация, за да намерят къде им е павилиона на главната и след това просто забравят да се върнат. Малцина пловдивчани могат да изброят без да се замислят кои са ни народните представители в последното Народно събрание.

"Пловдив е кауза, Пловдив е душата на България и, ако никой не отстоява нейните интереси в София, никой не отстоява финансирането на тези важни обекти, ние ще сме в плен на един човек“ – казва Бояджиев.

За да не се бавят с години делата за пътно-транспортни произшествия, смята, че трябва да се създаде институт с вещи лица, които да се занимават изключително с експертизи. Съдебната реформа и антикорупционните закони ще бъдат ябълката на раздора или на събирането и след изборите, смята той.

В градове като Пловдив, с богата археология, може да се възстановят регионалните звена за опазване на паметници на културата, за да се запази облика на населеното място.

Бояджиев смята, че след изборите на 27 октомври ще има правителство, съставено от първата и втората политическа сила и подкрепено от някоя от по-малките формации. Не се наема да прогнозира продължителността на това правителство обаче.

"Една от причините да съм част от "БСП – Обединена левица“ е моята последователна непримиримост срещу модела на управление. Моите усилия ще бъдат насочени и ще се постарая БСП да не участва в това нещо, наречено "сглобка“, "съглашение“ и т. н.“ - коментира той.

Атанас Бояджиев е кандидат за народен представител на коалиция "БСП – Обединена левица“ № 28 в интегралната бюлетина в 16 МИР Пловдив-град, с лична преференция 104.

Цялото интервю гледайте в прикаченото видео!

Купуването и продаването на гласове е престъпление.



Още по темата: общо новини по темата: 410
22.10.2024 »
22.10.2024 »
22.10.2024 »
22.10.2024 »
22.10.2024 »
22.10.2024 »
предишна страница [ 1/69 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Наско, като искаше да спреш строитеството на Колежа за две дървета ти казах, че всичко това го правиш за да взезеш в политиката. Ти каза боря се за правата на хората ала бала. Нека направим равносметка от тогава. Кандидатира се за кмет, влезе в партията на Божков, сега си в листата на БСП(с ръководство подпирано от Пеевски). Наско, защо не си намериш истинска, полезна за обществото работа? Тези безгръбначни подскачания от партия в партия няма да те докарат до никъде. Нали мислеше за обществото покажи го. Може ли една снимка с Евгени Минчев? Според мен сте мног сладки..
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Процедурата за избор на нов главен прокурор
Реформи в БДЖ
Проблем с недостига и износа на лекарства
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли общините "Марица" и Родопи" да се слеят в Пловдив?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: