Атанас Папаризов и докладчиците по третия енергиен пакет внесоха работните си документи в ЕП

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
17:54 / 10.01.2008
1189
На 9 януари работните доклади по третия енергиен пакет бяха внесени в Европейския парламент. Евродепутатът Атанас Папаризов, докладчик по Регламента относно условията за достъп до газопреносни мрежи, като цяло подкрепя принципите на предложението за регламент, но настоява да бъде отделено по-голямо внимание на защитата на потребителите и на страните, които току-що са въвели втория пакет. Той счита, че предлаганите мерки за развитие на регионалното сътрудничество при преноса на газ са недостатъчни. Друг проблем, който трябва да намери по-добро решение е осъществяването на нужните инвестиции в газопреносната система. Г-н Папаризов настоява за по-голяма роля на всички участници в търговията с газ в разработването на предвидените в енергийния пакет кодекси и пазарни правила и за засилване ролята на предлаганата нова Агенция в оценката и наблюдението на тяхното изпълнение.

Предвиденото използване на така наречената "комитология", която позволява приемането без активното участие на Парламента и Съвета на уточняващи задължителни правила и предписания, следва да се прилага на основа на предварително обявени годишни програми. Въздействието на приетите мерки по тази процедура следва ежегодно да се оценява.

В края на януари ще бъдат проведени публични обсъждания в Комисията по промишленост, енергетика и изследвания и окончателните предложения на докладчиците по енергийния пакет ще бъдат внесени в Европейския парламент в началото на февруари


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Започва Международен технически панаир 2024
Изнасят данни за развитието на пазара на жилищни имоти в Пловдив
До една година Пловдив ще има нов музей
Сигнал: Деца с тротинетки се потрошиха в Пловдив
Поредно ПТП в Пловдив
Утре правят първа копка на проекта, за който в Пловдив се говори ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).