Ателие по иконография в СОУ "Димитър Матевски"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
10:33 / 15.01.2013
5238
Бивши и настоящи ученици от
СОУ „Димитър Матевски":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
С изложба на орнаментирани букви отбелязват 1250-годишнината на глаголицата - първата азбука на Свети Свети Кирил и Методий в България /годишнина, която ще се чества под егидата на БАН през 2013 година/, учениците от СОУ "Димитър Матевски" - Пловдив.

С огромно старание и усърдие децата от ателие "Иконография" по проект "Успех" в училището, под ръководството на своята ръководителка Лиляна Натова изписват българските букви, влагайки творческия си заряд при орнаментирането на буквите, при избора на цветово въздействие на творбите си. Учениците се запознават с историческата епоха, изразяват възхищението и преклонението си пред делото на светите братя-създатели на българската азбука, стремят се да предадат в творбите си духа на върховните за българите времена. Те се пренасят в епохата, когато народът ни е побеждавал с духовната си сила, почерпена от словото и книгите. 

Работата в ателието по иконография зарежда малките художници с патриотизъм, спомага за духовното им израстване, а за много от тях часовете по иконография са станали любимо занимание. 

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Пловдив:
Пловдив отбелязва 116 години от обявяването на Независимостта на ...
Сигнал: Абсолютно безобразие, вече имаме и инцидент тук!
Изнасят данни за развитието на пазара на жилищни имоти в Пловдив
БМВ излетя от кръстовище в Пловдив - няма ни шофьор, ни номера
Днес спират движението по част от пловдивски булевард
Пловдив чества Независимостта на България


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).