BASORD: Flora помага на хората да живеят по-здравословно

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
16:12 / 21.07.2009
1491
Все повече нараства значението на фибрите в лечението на болестите, породени от свръхтегло. Около това мнение се обединиха диетолозите в рамките на четиринадесетата годишна среща на Българската асоциация за изучаване на затлъстяването (BASORD) с участието на едни от най-известните български специалисти като доц. Светослав Ханджиев, проф. Фани Рибарова, д-р Павлина Гатева.

Фокусът на форума бе върху актуалните проблеми на диетологията в световен мащаб, а водещ акцент - най-новите тенденции в борбата със затлъстяването. Българските диетолози споделиха своя опит в прилагането на съвременните здравословни хранителни режими и подчертаха изключителната ефективност на богатите на белтъчини диети, съдържащи продукти с нисък гликемичен индекс.

Продуктът за мазане Flora с фибри беше посочен като изключително полезен и помагащ на хората да живеят по-здравословно. Той е разработен от „Белла България" със съдействието на BASORD и е единственият представител на категорията, включен в общоевропейската програма за редуциране на теглото DIOGENES за България. Едно намазване с Flora с фибри осигурява около 10% от препоръчителната дневна доза фибри на всеки човек. Консумацията му спомага за понижаването на нивото на холестерола в организма. Освен това, Flora въздейства благоприятно върху чревната перисталтика и стимулира храносмилането.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Гражданка: До гуша ми дойде! Отвратително е!
Нова улица в "Тракия" край строящ се огромен жилищен комплекс
Няма връзка с автогара "Юг"
Два дни до началото на Международен технически панаир 2024
Пловдивчанка: Проклятие е да живееш в този град!
Снимка на странно монтиран климатик в Пловдив тотален хит в мрежа...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).