БЧК- Пловдив прави насрещна проверка в митницата

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
18:35 / 10.02.2006
986
Запитване до митница Пловдив за всички пратки, получени от името на Областния съвет на БЧК– Пловдив е изпратила днес 7-членната комисия, която извършва ревизия на местната червенокръстка структура. Целта е да се сравни има ли пълно съвпадение между двата регистъра, поясни пред Дарик директорът на БЧК– Пловдив Таня Георгиева.

Справката е поискана за периода 2003 - 2005 година. По данни на митницата за миналата година Областния съвет на БЧК в Пловдив е получил от чужбина близо 240 тона дарения – предимно дрехи, обувки, медицинска апаратура и медикаменти.

Ще се проверява дали неоторизирани лица не са отклонявали и препродавали дарения подобно на запозрените в това престъпление председателят на БЧК Христо Григоров и бизнесмена Красимир Петров.

Според Халил Салиев, един от давамата служители в Пловдив, оторизирани да освобождават даренията от митницата, това е невъзможно. При всяка процедура е необходимо разрешение на началника на митницата, а 2 копия от пъномощните на представителя на БЧК също остават там, каза инж. Салиев. Той посочи, че въпреки дългогодишната му съвместна работа с митничарите в Пловдив документите и пълномощията му се проверяват стриктно всеки път.

Докладът на кризисната комисия с резултатите от насрещната проверка в митницата ще бъде представен публично на 16 февруари.

В момента в областния съвет на БЧК тече още една проверка, която е рутинна и се провежда ежегодно от 3-членна комисия.

Информация на Дарик радио.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Резултати от класирането за прием в детските заведения в Пловдив
Чудовищна се оказа схемата, по която са действали диригентът и ав...
Красимир Асенов е класиран на първо място за омбудсман на Пловдив...
Разбраха се: Общините Пловдив и "Марица" решиха за транспорта на ...
Съдът в Пловдив пусна срещу 50 000 лева арестувания диригент
Лекарка от Пловдив обясни защо преяждаме и качваме килограми, пос...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).