БНБ разреши на "Банк Аустрия" да купи 99.91% от “Банка Хеброс” АД

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
10:07 / 09.02.2005
998
Подуправителят на БНБ, ръководещ управление “Банков надзор”, издаде разрешение на “Банк Аустрия Кредитанщалт” АГ да придобие общо пряко и косвено участие до 99.91 на сто от капитала на “Банка Хеброс” АД, Пловдив.
В началото на месец ноември 2004 година Банк Аустрия Кредитанщалт и HVB Bank Biochim ("Ейч Ви Би Банк Биохим") подписаха договор със собствениците на Хеброс Банк – SWC B.V. и SWR Investments Ltd. да закупят 99.9% от акциите в капитала на Банката. Договорът, подписан във Виена, е резултат от приключването на процеса на дю дилиджънс (предварително проучване) от страна на Банк Аустрия Кредитанщалт и нейното българско дружество – HVB Bank Biochim. За финализиране на продажбата се чакаше да се получат всички необходими регулаторни одобрения, включително и разрешение от Българската Народна Банка.
От 2000 година досега Хеброс Банк бе изцяло преструктурирана. Значителни средства са инвестирани в напълно подновена компютърна система, инфраструктура, обучение на служителите и в подобряване на обслужването. През 2004 год. Банката централизира своите бек офис дейности, като едновременно с това продължи да развива мрежата си от центрове за продажби и да разширява продуктовото си портфолио. Сред последните успехи е стартирането на кредитни карти за физически лица и на специално разработени продукти за нуждите на малкия и средния бизнес.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Клиент: Пред мен мъж купи 5 порции по 8 лева! Не е редно!
Пуснаха асансьорите на "Модър - Царевец"
В Пловдив посъветваха шофьорка да си изпие кафето, преди да се ка...
Луксозен "Мерцедес" се предлага срещу имот в Пловдив
Обявиха конкурс за шеф на Транспортна болница в Пловдив
Близките на загиналия моторист Недялко Бакалски искат справедливо...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).