БСП дава рамо на Георги Петканов, иска да ни върне във Виденово време

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
18:01 / 15.11.2004
581
Предложението на БСП за намаляване на правомощията на главния секретар на МВР и въвеждането на секретари по отделните ресори е подкрепа на левицата за министър Георги Петканов в конфликта му с ген. Бойко Борисов. Това бе коментарът на областния лидер на БЗНС - Народен съюз в Пловдив Борислав Китов, предаде радио Пловдив. По думите му с въвеждането на новите длъжности във вътрешното министерство социалистите целели да поставят свои кадри на ключови позиции, независимо кой ще спечели властта след изборите.
МВР трябва да бъде организирано като всяко друго министерство, заяви в Пловдив заместник-председателят на ДСБ Веселин Методиев. Според него, искането на БСП за повече секретари във вътрешното министерство е връщане назад към Виденовото време. "Това означава политическата отговорност да се носи само от министъра, което ограничава гражданския контрол в МВР", коментира Методиев. От ДСБ смятат, че нормалното развитие на МВР изисква първо - девоенизиране и второ - създаване на вътрешно устройство, което да съответства на всички останали министерства.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Мария Лалева с нова книга, ще я представи и в Пловдив
Електромобил и "Ауди" в лек сблъсък на "Гладстон"
Арестуваха и директора на Смолянския театър, полицаи го разпитват...
Пиле няма да може да прехвръкне, Пловдив почернява от полиция
Клиент: Пред мен мъж купи 5 порции по 8 лева! Не е редно!
Окончателно: Догодина ще затворят важно кръстовище в Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).