БСП и ВМРО с изисквания за банковия заем за улиците

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
09:26 / 18.07.2006
1162
Официален сигнал за проверка на информацията за искан подкуп от 20 000 лева от съветници във връзка с банковия заем за пътната инфраструктура на Пловдив внесе днес Коалиция за Пловдив в Окръжна прокуратура. Червените изискват още и създаване на обществен съвет от архитекти, строителни специалисти и журналисти, който да следи за изразходването на парите от кредита. Това предложи председателят на групата от Коалиция за Пловдив Николай Радев днес в общината, след като заместник кметът Атанас Славов връчи официална обемиста папка с предложението за кредита на всички политически сили в Общинския съвет.

Позицията на ВМРО ще се определи от старателният преглед на предложението, който ще направят юристите ни, каза Камен Шишманов от ВМРО. Според него има допуснати нередности, свързани с липсата на унифицирани въпроси и към трите банки, които стигнаха до финала на конкурса за финансираща организация на община Пловдив.

На избраната за кредитор на общината Райфайзен БАНК са били зададени конкретни въпроси за увеличаване на заема с конкретни цифри, а такова предложение не е било отправено към останалите две банки, каза Шишманов. От НДСВ попитаха защо неправителстгвените организации, като Асоциацията на таксиметровите шофьори и други, ги заливат с декларации в подкрепа на заема като изрично посочват в текстовете че финансовите параметри на избраната банка са най- добри. Славов отговори, че банката победител бе обявена на пресконференция, след като комисията приключи работа си.

Предложението за 50-милионния заем ще бъде разгледано от всички постоянни комисии в Общинския съвет. Очаква се то да влезе в дневния ред на сесията на 24 юли или в краен случай на 3 август. Информацията е на Дарик радио.


Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Пловдив:
Полицаи не трепнаха при вида на 40 лева
От последните минути: Нови два инцидента в Пловдив и до Скутаре
Три безплатни събития в Пловдив
Двама са в болница в Пловдив със счупени черепи
Откриха LSD в жилището на млада пловдивчанка
Лъснаха нови детайли за схемата, в която е участвал арестуваният ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).