БСП в Пловдив против монопола на ЕVN

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (17)
14:06 / 09.01.2007
1583
С разширено съвещание на партийните структури БСП в града под тепетата даде старт на отчетната кампания в структурите на организацията си. Над 300 души се събраха, за да обсъдят политическите задачи на основните партийни организации и подготовката си за предстоящите през 2007 г. кампании: за избор на депутати в Европейския парламент и Местните избори.

Присъстващите поставиха пред градското ръководство на партията много остро въпроса за “монополното” положение, в което ще се яви австрийската фирма EVN в случай, че придобие права и над Топлофикация - Пловдив. Опасенията са, че това ще доведе до 100-процентов монопол в града ни при производството на електро- и топлоенергия, тъй като пловдивското топлофикационно дружество произвежда по ефективен комбиниран способ и двата вида енергия. / За справка: годишно Топлофикация – Пловдив произвежда 140 мил.квч електроенергия и продава 123 мил.квч електроенергия /. Участниците в срещата припомниха, че през есента на 2006 г. министър Румен Овчаров се ангажира пред тях да разпореди проверка в пловдивската Топлофикация.

Народният представител и лидер на социалистите в Пловдив Захари Георгиев се ангажира да запознае с проблема Министерството на икономиката и енергетиката и Комисията по защита на конкуренцията. Освен това той ще внесе официално питане до министър Овчаров за предмета и констатациите от разпоредената от министерството проверка в Топлофикация – Пловдив.

Още един проблем – социален, беше поставен пред народния представител - неколкократната смяна само за последните няколко дни на формулярите, които инвалидите попълват в началото на годината. Захари Георгиев се ангажира да пита социалния министър Емилия Масларова съществува кой носи отговорност за хаоса с документацията на хората с увреждания.

Виж коментарите (17)
Още новини от Новини от Пловдив:
Петима кандидати за омбудсман на Пловдив
КАТ - Пловдив спи, полицията в Пловдив и тя спи
Денят в Пловдив започна с инцидент
Стряскащи кадри от катастрофата в Пловдив, при която загина 34-го...
Млад мъж е загинал при жестоката катастрофа край Полиграфията
Пореден инцидент с усукана кола около стълб в Пловдив, говори се ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).