Басейнова дирекция Пловдив представя проект за над 3 млн.лв.

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
11:04 / 09.04.2013
1453
Утре от 10,30 ч. ще се проведе пресконференция по запознаване с проект "Разработване на планове за управление на риска от наводнения" с бенефициент - Басейнова дирекция Пловдив. Събитието е в новия информационен център на Басейнова дирекция - Пловдив на адрес: ул."Янко Сакъзов" 35. 

Целта е да се запознаят заинтересованите страни и широката общественост с целите, дейностите и очакваните резултати от проекта, имащи значение за разработването на Плана за управление на риска от наводнение за Източнобеломорски район.

Ще бъде представен и първият резултат от проекта - проект на райони със значителен потенциален риск от наводнение за Източнобеломорски район.

С това стартира и процесът по консултация с обществеността за определените райони. Срещите за консултация ще се проведат координирано с консултациите за актуализация на плана за управление на речните басейни. На пресконференцията ще бъдат представени и датите и градовете на консултациите с обществеността по двата плана.

Проектът цели подпомагане на четирите басейнови дирекции в България за изготвяне на планове за управление на риска от наводнения за всеки район за басейново управление. Подготовката на предварителната оценка на риска от наводнения на басейново ниво, на карти на районите под заплаха за наводнения и карти на районите с риск от наводнения, програми от мерки са само част от основните дейности на проекта, чийто срок на изпълнение е до 31 март 2015 г.

Стойността на проекта с бенефициент Басейнова дирекция Пловдив е 3 611 127,89 лв., като европейското финансиране чрез Кохезионния фонд 2 888 902,31 лв., националното съфинансиране 722 225,58 лв. Финансирането е по Приоритетна ос 1 "Подобряване и развитие на инфраструктурата за питейни и отпадъчни води" на Оперативна програма "Околна среда 2007-2013 г."

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Сигнал: Абсолютно безобразие, вече имаме и инцидент тук!
Изнасят данни за развитието на пазара на жилищни имоти в Пловдив
БМВ излетя от кръстовище в Пловдив - няма ни шофьор, ни номера
Днес спират движението по част от пловдивски булевард
Пловдив чества Независимостта на България
Демонстрации на американски автомобили в Пловдив учат как да бъде...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).