Басейнова дирекция Пловдив ще открие информационен център

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
17:10 / 27.02.2013
1318
Басейнова дирекция Пловдив ще открие информационен център. Събитието ще се състои утре от 10:30 часа в сградата на БД-Пловдив на ул. "Янко Сакъзов" 35 /срещу УХТ/. На тържеството ще присъстват Климентина Денева - главен секретар на МОСВ, Вероник Норт-Минка - първи секретар, аташе по въпросите на институционалното и техническо сътрудничество към френското посолство в България, Арно Курткюис от Агенцията по водите Артоа-Пикарди - Франция, Яник Пошон от Международния офис по водите във Франция, представители на МОСВ, директори на екоинституции, представители на местната и държавна власт, неправителствени организации, ученици и студенти.

Ще бъдат представени Графикът и работна програма за изготвяне на Плана за управление на речните басейни и Плана за управление на риска от наводнения 2021 година.

От 12:30 часа ще се проведе дискусия с ученици от Пловдив и Стара Загора на тема: Води-Влажни зони-Наводнения. Целта на информационния център е да улесни гражданите и заинтересованите страни в получаването на актуална информация свързана с дейностите на дирекцията, състоянието и опазването на водите и водните екосистеми в Източнобеломорски район. 

Амбицията на БД-Пловдив е да превърне информационния център в притегателно място за провеждане на дискусии, консултации с обществеността, кръгли маси и открити уроци с екологична насоченост.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Пловдив отбелязва 116 години от обявяването на Независимостта на ...
Сигнал: Абсолютно безобразие, вече имаме и инцидент тук!
Изнасят данни за развитието на пазара на жилищни имоти в Пловдив
БМВ излетя от кръстовище в Пловдив - няма ни шофьор, ни номера
Днес спират движението по част от пловдивски булевард
Пловдив чества Независимостта на България


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).