Батаклиев по-нагъл от всякога: Иска помощ от Общината за тролеите!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (28)
12:45 / 06.03.2012
9614
Няма край наглостта на шефа на "Градски транспорт" Ангел Батаклиев в опитите му да спаси собствената си кожа. Последното екстравагантно и доста чудато предложение на въпросната фирма е с община Пловдив да бъде направено съвместно дружество на принципа на публично-частното партньорство. От думите на Кольо Бъчваров, изпълнителен директор на фирмата, стана ясно, че в това дружество могат да бъдат апортирани активите на електротранспорта, които той в момента притежава. Според Бъчваров това е начин да се намерят и лесно пари за тролейбусния транспорт.

Припомняме, че според подписания преди години приватизационен договор цялата електропреносна мрежа за тролейбусния транспорт, включително и уличните стълбове, върху които е монтирана, са собственост на "Градски транспорт". Така Батаклиев срещу "жълти стотинки" стана мажоритарен собственик в дружество с огромни активи, срещу задължението да обнови автопарка, в това число и тролейбусите. Така преди близо две години Митница Бургас не допусна 30-годишните, употребявани, стари и намиращи се в плачевно състояние тролейбуси, които Plovdiv24.bg показа още тогава, да се появят по улиците на древния и красив град Пловдив. С тях Батаклиев според приватизационния договор трябваше да възроди пловдивския електротранспорт и да изпълни предвидената в приватизационния договор инвестиция за 65 тролея.

Употребяваните тролейбуси са произведени в Канада преди 30 години. Фирмата е уведомена, че единственото допустимо от закона митническо направление на стоката в техния случай е внос /свободно обръщение с крайно потребление/, но след като такива действия не са извършени в законовия срок, тролейбусите бяха отнети в полза на държавата.

Чрез публично-частното партньорство се приканва общината да помогне на фирма, която беше общинска и бе приватизирана срещу почти символична сума. Лошото управление на фирмата обаче я забатачва все повече и бизнесменът очевидно не е в състояние да изпълни поетите ангажименти. В миналото управление Ангел Батаклиев бе дори общински съветник от листата на БСП, което според нас е явен конфликт на интереси, особено след като Общинския съвет определя субсидиите за транспортните фирми.

Ще свърши ли гаврата с пловдивчани и пловдивския градски транспорт и до кога ще се позволява на Батаклиев да протака? Не е ли време най-накрая да бъде развален приватизационният договор, който най-нагло не се спазва от приватизатора?

Цялата история на проблема можете да проследите тук!

Виж коментарите (28)

Още по темата (160):
15.07.2024 Кадър от Пловдив отпреди 48 години показва важен момент от историята на градския ни транспорт
28.09.2022 Пловдивчанин заплаши с неподчинение заради някои проблеми в града ни
01.07.2022 Страшно задръстване на Сточна гара
25.04.2022 Страшна опасност в Пловдив виси над главите на хиляди шофьори и
пешеходци
22.10.2021 Демонтират тролейбусни жици по "Цариградско шосе", шофьори и пешеходци да внимават
21.10.2021 Демонтират тролейбусни жици по "Цариградско шосе", шофьори и пешеходци да внимават
Още новини от Новини от Пловдив:
Пловдивчани ще се бръкнат 4,8 млн. лева заради драскачите по стен...
Спират движението на част от пловдивски булевард
Побългариха една от новоремонтираните улици в Пловдив
Гъст черен дим в Пловдив, два екипа на пожарната са на място
Масово глобяват пловдивчани
Нова придобивка за близо 120 000 лева за район "Тракия"


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).