Батални сцени край Пловдив, мъж нападна полицаи с моторна резачка

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (8)
16:49 / 10.06.2024
14942
Бърза полицейска намеса се наложила в събота вечер по сигнал за междусъседско сбиване в село Куртово Конаре. Около 22.40 ч. екипи на РУ-Стамболийски и пловдивския сектор "Специализирани полицейски сили“ предприели действия за прекратяване на физическата саморазправа между две групи местни жители.

Те започнали да се обиждат и да си хвърлят камъни. Един от тях уцелил 26-годишният Б.И. На място пристигналите полицейски служители, които застанали между двете групи, и се опитали да потушат скандала. През това време Б.И. се прибрал до дома си, взел моторна резачка, задействал я и тръгнал с нея срещу насъбралите се хора, викайки им обидни и заканителни изрази. Независимо от отправените неколкократно  разпореждания от полицейските служители да спре моторната резачка и да я остави на земята, той не се подчинил. Напротив - приближавал към полицейски служител и групата от граждани зад него, държейки работещата моторна резачка. Поради тази причина на два пъти полицаят възпроизвел във въздуха изстрели със стоп патрони.

Едва на втория път Б.И. спрял и оставил моторната резачка, след което тръгнал да се прибира и е бил задържан по реда на Закона за МВР.   

Обвиняемият Б.И. е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор от Районна прокуратура – Пловдив. Действията по разследването продължават и към настоящия момент. 


Виж коментарите (8)
Още новини от Новини от Пловдив:
Талантливо момиче от Пловдив е сред победителите в националния ко...
Посочиха смущаващ факт покрай трагедията със загиналите край "Гра...
Кметът на Пловдив: За три дни решихме голям проблем
Успешна японска компания инвестира 60 млн. лв. в завод край Пловд...
Изтърбушиха бившия White Bar на Главната
Умъртвиха 900 птици в Пловдивско заради огнище на птичи грип


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).