Баташки се отказа от състезанието за ректор на МУ Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
18:45 / 17.05.2007
2047
Изпълнителният директор на Университетска болница "Свети Георги" доц. Илия Баташки си направи самоотвод за поста ректор на Медицински университет - Пловдив.

Като причина за решението си той посочи: „Общото събрание е меко казано прибързано, нелогично и с много юридически слабости и се свиква няколко месеца по-рано от изтичане на мандата на сегашното ръководство на висшето училище".

Другата причина, която Баташки изтъкна е, че около кандидатурата му са се появили неоправдани спекулации и той не желае да се състезава за поста. В момента се гласува за нов председател на Общото събрание и двама негови заместници.

Предстои делегатите да пуснат бюлетини за кандидатурата на досегашния ректор доц. Георги Паскалев. За да запази поста си, той трябва да събере подкрепата на 50% плюс един от присъстващите на събранието.

Дни преди гласуването преподаватели и студенти алармираха председателя на Общото събрание доц. Запрян Запрянов за упражняван натиск в полза на един от кандидатите. Те са били заплашвани с уволнение или проблеми с изпитите, а на някои са предлагани пари.

В анонимните писма, които са им разпращани, се посочва, че ще имат неприятности, ако не заснемат вота си за правилния претендент с камерите на мобилните си телефони. За да се осигури безпристрастност на вота, бюлетините ще се раздават срещу подпис, а параваните с трите урни ще бъдат монтирани на подиума на деловия президиум, за да се наблюдават от всички. Информацията е на Дарик радио.


Виж коментарите (0)

Още по темата (4):
17.05.2007 Засилен контрол при избора на Ректор на МУ
16.05.2007 193 преподаватели и студенти избират нов ректор на МУ-Пловдив
15.05.2007 Доц. Георги Паскалев: Дълбоко ме накърняват заплахите към студенти и преподаватели
15.05.2007 Заплашват студенти и преподаватели от МУ Пловдив
Още новини от Новини от Пловдив:
Стряскащи кадри от катастрофата в Пловдив, при която загина 34-го...
Млад мъж е загинал при жестоката катастрофа край Полиграфията
Пореден инцидент с усукана кола около стълб в Пловдив, говори се ...
Ексклузивно: Не приеха Небет тепе заради некачествено изпълнение!...
След тричасова транспортна блокада: Възстановиха движението през ...
Съединиха двата края на новия Бетонен мост!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).