Бенефициенти от Асеновград - с поглед към европейските средства

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
12:52 / 20.03.2013
1133
Новите приоритети на България за следващия програмен период 2014 - 2020 година, както и 10-годишната стратегия "Европа 2020" за устойчив икономически, социален и интелигентен растеж, предизвикаха интереса на присъстващите на информационен семинар в Асеновград вчера. Той премина под мотото "ДА работим ЗАЕДНО" и беше организиран и проведен от Областен информационен център - Пловдив.

Информационното събитие премина при добра активност и събра в лекционната зала на градската библиотека "Паисий Хилендарски" близо 50 човека - представители на читалища, учебни заведение, бизнеса, местната власт, неправителствени организации, широката общественост и регионални медии.

Голяма част от присъстващите се интересуваха и от отворените в момента процедури на оперативните програми "Развитие на човешките ресурси" и "Развитие на конкурентоспособността на българската икономика 2007-2013". Група млади бизнесмени от Асеновград проявиха подчертан интерес за възможности за наемане на безработни и усъвършенстване на производството си. 

Продължава тясното сътрудничество между мрежата от областни информационни центрове, мрежата "Глоб@лни библиотеки" и Европейския информационен център "Европа Директно", чиито представители бяха изключително активни по време на срещата.

По време на семинара бе представена още работата и приоритетите на ОИЦ - Пловдив за 2013 година. Участниците бяха запознати с мрежата от 28 областни информационни центъра в страната. Беше дадена информация за бъдещите инициативи на Центъра и на Мрежата, както и бяха обменени добри практики и "научени уроци" от реализирани проекти, финансирани по оперативните програми.

След семинара експерти от ОИЦ - Пловдив проведоха на място индивидуални срещи с представители на гражданите, местната власт, бизнеса и всички заинтересовани.
Информационното събитие на Областен информационен център - Пловдив бе част от първият за 2013 година информационен цикъл, който се провежда на територията на 18-те общини в Пловдивска област. 

Областен информационен център - Пловдив е част от мрежата от 28 информационни центъра за популяризиране на Кохезионната политика на Европейския съюз, изградени с финансовата подкрепа на оперативна програма "Техническа помощ", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие. 

ОИЦ - Пловдив работи в рамките на проект № BG161РО002-3.3.02-00021-С0001 "Изграждане на областен информационен център в гр. Пловдив".


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Сигнал: Абсолютно безобразие, вече имаме и инцидент тук!
Изнасят данни за развитието на пазара на жилищни имоти в Пловдив
БМВ излетя от кръстовище в Пловдив - няма ни шофьор, ни номера
Днес спират движението по част от пловдивски булевард
Пловдив чества Независимостта на България
Демонстрации на американски автомобили в Пловдив учат как да бъде...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).