Безплатни кардио прегледи в УМБАЛ "Свети Георги"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
10:17 / 26.09.2012
1436
Кампания за безплатни кардио прегледи организира на 29 септември, събота, Клиниката по кардиология на УМБАЛ "Свети Георги". Това съобщиха от ръководството на лечебното заведението. В този ден в Хирургичния блок от 9:00 до 12:00 ч. в кабинет №11 - по превантивна кардиология, прегледи и консултации ще извършва д-р Людмила Владимирова - Китова, дм. Тя е главен асистент в клиниката и завеждаща кабинета.

Изборът на датата за кампанията не е случаен - на 29 септември тази година се отбелязва Световният ден на сърцето. Кардиолозите са на мнение, че трябва да има и световна година на сърцето, защото сърдечно-съдовите заболявания обхващат все по-голяма част от хората по света. Това е и причината с тази инициатива всъщност да поставим началото на поредица от кардиологични консултации в кабинет №11 на 1 етаж. Те ще се провеждат всяка сряда от 10:00 ч. от д-р Владимирова - Китова, дм, обясниха от пловдивската Университетска болница.

Обзавеждането на кабинета по превантивна кардиология е осигурено със съдействието на Дружеството на кардиолозите и на голяма фармацевтична компания, като преди седмица е закупена и апаратура за съдова диагностика и скрининг на риска от миокарден инфаркт, обясни д-р Владимирова - Китова.


Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Пловдив:
Жителка на Пловдив е изрекла пророчески думи дни преди трагедията...
Велосипедист е открит мъртъв в необезопасена шахта посред бял ден...
Пожар гори край Пловдив, вижда се чак от Асеновград
С множество събития в Пловдив бе почетена 116-та годишнина от обя...
Тримата задържани с америций не знаели, че е радиоктивен, а само,...
В къща в Пловдив откриха още една плочка, източник на йонизиращо ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).