Безплатно измерване на дишането в Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
10:05 / 07.05.2007
1351
От началото на месец май всеки вторник от 11:00 до 18:00 в алергологичния кабинет на ДКЦ IV (срещу МБАЛ „Каспела") и всеки петък в ДКЦ „Филипополис" (бул. Васил Априлов 9, ет.3, каб.1), гр. Пловдив, всеки желаещ може да измери безплатно дишането си. Инициативата е част от "Месец на отворените врати", организиран от Асоциацията на българите, боледуващи от астма (АББА), с подкрепата на Българското дружество по белодробни болести (БДББ) и Българското дружество по алергология (БДА).

"Месецът на отворените врати" се провежда в цялата страна. В специализирани кабинети безплатно ще бъде измервано дишането на всички желаещи. Освен в гр. Пловдив, безплатно ще могат да измерят дишането си и в градовете Стара Загора, Кърджали, Смолян, Габрово и други.

Повече от 300 милиона души по целия свят страдат от астма. Заболяването е тежко бреме за много хора, техните семейства и обществото като цяло. 9 от всеки 10 души, страдащи от астма се примиряват със симптомите на болестта, която ограбва живота им.

В България данните сочат, че около 5% от населението, или 400 000 души, страдат от бронхиална астма, сред които значителен брой деца. Това прави астмата една от най-разпространените хронични болести. Въпреки сериозността на заболяването, диагностицираните и лекувани в годишен план пациенти са не повече от 60 000. Едва около 20% от пациентите с диагноза астма се лекуват редовно и постигат контрол на заболяването.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Стряскащи кадри от катастрофата в Пловдив, при която загина 34-го...
Млад мъж е загинал при жестоката катастрофа край Полиграфията
Пореден инцидент с усукана кола около стълб в Пловдив, говори се ...
Ексклузивно: Не приеха Небет тепе заради некачествено изпълнение!...
След тричасова транспортна блокада: Възстановиха движението през ...
Съединиха двата края на новия Бетонен мост!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).