Безработни масово се регистрират в бюрата по труда заради изгода

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (6)
17:00 / 18.01.2011
3074
Безработни масово се регистрират в бюрата по труда, за да получат различен вид изгода. Това каза Мария Георгиева - директор на Регионалната служба по заетостта в Пловдив. Някои го правят, за да могат да получават социални помощи, както и ваучери за отопление, други - за да могат да уредят децата си с детска градина или общежитие. До този извод са стигнали инспекторите от дирекцията, които правят различни видове тестове на безработните, в които има и контролни въпроси. Оказва се, че хората, които търсят привилегии от регистрацията си в бюрата, най-често не могат да отговорят на въпроса дали са си търсили работа през последните месеци, както и да посочат кои са последните работодатели, които са посетили.

Към 31 декември 2010 г. в бюрата по труда в Пловдивска област безработните са 56 289 души, което е с 997 или 1,8 на сто повече от ноември, но е по-малко в сравнение със същия месец за миналата година.

Източник: в. "Марица"


Виж коментарите (6)
Още новини от Новини от Пловдив:
Иван Тотев: Някой ще поеме ли ангажимент да премахне съветската и...
Прокуратурата разследва случая с блъснатите в Пловдив майка и дет...
РИОСВ влезе в горелия завод до Пловдив
Борисов от Пловдив: Очаквам хората най-сетне да прогледнат
Доживяхме! Започна изграждането на Югоизточния обход на Пловдив
Лидерът на ГЕРБ: Ако някой ми каже, че е направил повече от нас з...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).