Безработните в Пловдивско намалели с 21%

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
16:59 / 26.09.2007
1235
С 21% е намалял броят на безработните в Пловдивска област през месец август в сравнение със същия период на миналата година, съобщи директорът на Регионалната служба по заетостта Мария Георгиева. 20 493 са регистрираните безработни в бюрата по труда, а равнището на безработица за региона е 6,2%.

1 777 работни места са заявени за август, като за едно работно място се състезават 12 души, уточниха от Регионалната служба по заетостта. Реалният брой на хората, които се борят за едно работно място обаче е доста по-малък - 3:1, тъй като се търсят предимно квалифицирани специалисти или служители с минимум средно образование. 70% са безработните без квалификация, съобщи Мария Георгиева.

Най-високо равнището на безработица е в Кричим - 17,4%, а най-ниско - в Сопот и Пловдив. В областния град най-много безработни има в район „Източен", а най-малко - в „Централен". Информацията е на Дарик радио.

 


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Иван Тотев: Някой ще поеме ли ангажимент да премахне съветската и...
Прокуратурата разследва случая с блъснатите в Пловдив майка и дет...
РИОСВ влезе в горелия завод до Пловдив
Борисов от Пловдив: Очаквам хората най-сетне да прогледнат
Доживяхме! Започна изграждането на Югоизточния обход на Пловдив
Лидерът на ГЕРБ: Ако някой ми каже, че е направил повече от нас з...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).