Безсмислени ли са бариерите в Пловдив?

Автор: Екип на Plovdiv24.bg
Коментари (0)
16:25 / 02.12.2023
3914
Още една от поставените бариери в централната част на града явно не работи по правилния начин, а дори спомага за сигурността на спрелите в нарушение на правилата автомобили и превръща улица "Отец Паисий" в своеобразен паркинг, разбра Plovdiv24.bg.

Редовен наш читател се свърза с редакцията ни, за да сигнализира за "новоиздадения паркинг" на иначе пешеходната улица и подозренията си за порочна практика на служители от близкия частен паркинг.

Мъжът е прочел скорошна наша публикация свързана със сходен казус на улиците “Найден Геров", “Княз Александър Дондуков-Корсаков", където също има поставена бариера, която уж трябва да пропуска само определени коли до зоната. 

В сигнала си до нас мъжът твърди, че на ул."Отец Паисий" автомобили с различни регистрационни номера, стоят паркирани с дни и не търпят нарушения за тази си постъпка. 

Той сподели още, че често живущите търсят съдействие от служители на "Общинска полиция" за проблема, но те не предприемат никакви мерки, за да накажат нарушителите. Хората са се обръщали и към 4 РПУ - Пловдив, който са им отговорили, че това не е в техните компетенции.

По думите му няма конкретен човек, който да отговаря за пропускането на автомобили през дадената бариера.

Косвено мъжът изрази съмнения за порочна практика на пазачите от частния паркинг, намиращ се също на улицата.

Според него те безразборно вдигат бариерата и пускат всички автомобили пожелали да спрят там, а в техните юрисдикции всъщност влиза пропускането само на коли на клиенти, използващи казиното.

Припомняме Ви, че в началото на септември Община Пловдив постави конкретната бариера след множество сигнали на граждани във връзка с масовото паркирани коли в района. 

В момента улица "Отец Паисий" е пешеходна зона, където е позволено преминаването на автомобили само на живущите и работещите там и е забранено паркирането на всякакви други превозни средства.

От приложените снимки към сигнала се виждат около 10 паркирани автомобила от всякакъв тип. Надяваме се собствениците им наистина да имат причина за пребиваваното си там, а не да се възползват от възможността да прецакат системата и безплатно да паркират в централната част на Пловдив.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Затваряйте прозорците! Пожар в Маноле, при който гори патешка тор...
Специална комисия следи строителството и парите за стадион "Локом...
Община Пловдив дарява последния имот на АПИ за финалното довършва...
Доста амбициозна програма за ремонти на район "Западен" - лек гаф...
Култово! В Пловдив автобус върви по 4 линии наведнъж, пътниците п...
Район "Южен" с нова придобивка за над 350 000 лева


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).