ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Битовата престъпност най-много тормозела хората в Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 08:45 / 08.01.2013Коментари (2)2466
© Plovdiv24.bg
Кражбите определят структурата на престъпленията в Пловдив и региона, а убийствата, станали на територията на областта, са разкрити и всички са от битов характер. Това каза в интервю за БТА директорът на областната дирекция на МВР - Пловдив старши комисар Тодор Чонов.

Битовата престъпност най-много тормози хората и МВР-Пловдив полага усилия да насища застрашените райони с повече полицейски сили, коментира той.

Дирекцията в Пловдив приключи 2012 г. с регистрирани около 9 000 престъпления, 70 на сто от които са кражби - от автомобили, от домове, от селски къщи и вили, от имоти, които хората по-рядко посещават, съобщи старши комисар Тодор Чонов.

Освен превенцията в работата на полицията много помага видеонаблюдението по улиците в някои райони на Пловдив, където престъпления са намалели с около 50 на сто, заяви още старши комисар Тодор Чонов.

Проблемът с наркотиците трудно може да се ограничи до минимум, но почти всеки ден има задържани дилъри на ниско ниво, заяви директорът на ОД на МВР-Пловдив. Според него
има изместване на базите за зареждане към София и околонея, а в момента в Пловдив наркотици се разпространяват най-вече в нощните заведения.

Полицията е успяла да разбие първия магазин за дизайнерска дрога. За съжаление обаче точно тя навлиза твърдо на нашия пазар и младите хора се изкушават да я употребяват, каза Чонов.

Положителната тенденция е, че намалява потреблението на хероин, а това е следствие на сериозните ни усилия за предотвратяване на контрабандата и че все по-трудно става на наркотрафикантите да вкарват твърда дрога в страната, заяви Чонов.

По думите му напоследък дилърите на хероин се преориентираха в продажба на цигари без бандерол. Доста сериозно количество цигари бяха заловени през миналата
година, но не можем да спрем всеки един, който предлага цигари по улиците с един стек в ръка, коментира старши комисар Тодор Чонов.

Той посочи, че доста от сериозните дилъри на цигари вече са с присъди, а практиката сочи, че големите количества цигари без бандерол се вкарват от съседните държави и най-вече оттам, където няма граничен контрол.

Източник: радио "Пловдив"








Зареждане! Моля, изчакайте ...
+4
 
 
Как няма да ни тормози битовата престъност ,като почти няма човек ,който да не се е опарил!!!!А колко хора се оплакват в полицията -много малко защото не вярват, че ще бъдат открити апашите.Така че тия 9000 престъпления ги умножете минимум по 5
-2
 
 
ХВАЛА ПОРУ4ИЦИ ...РОДНАТА милиция ни пази
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Световна черна хроника
Бойни спортове
Локо в Първа лига, сезон 2024/2025
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли кметът Костадин Димитров да поведе листата на ГЕРБ в Пловдив?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: