Бизнесът финансово подпомага системата за видеонаблюдение

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
13:47 / 14.01.2006
1028
Месец след представянето на програмата за видеонаблюдение и контрол а управление на транспорта и обществено значими зони и обекти на територията на община Пловдив, бизнесът активно подпомага нейното финансиране. Проектът се разработва по инициатива на Областна администрация- Пловдив и Община Пловдив. Над 250 писма–покани бяха изпратени до бизнесмени, предприемачи, всички клонове на банки и СОТ. Областната администрация се обърна за подкрепа и към министъра на вътрешните работи.

„Когато проектът бъде готов, ще стане ясно какви средства ще бъдат необходими”, коментира областният управител инж. Тодор Петков.

Голям е и интересът от страна на фирмите, предлагащи техника за видеонаблюдение.
Идеята за въвеждането на система за видеонаблюдение предвижда в системата GPS за охрана на града да бъдат включени 284 обществено значими зони и обекти. Проектът е съвместна разработка на Областна администрация – Пловдив, Община Пловдив и в него са ангажирани специалисти от РДВР - Пловдив, Прокуратурата, “Общинска охрана” АД и “СИГМА” ЕООД. Неговата цел е да бъдат сведени до минимум противообществените прояви на територията на града, както и да се регулира движението по основните пътни артерии. В GPS системата за наблюдение са включени: 25 държавни училища, 11 висши учебни заведения, 67 детски градини и15 детски ясли. Обхванати са и всички обекти с обществена значимост, като: театри, паметници на културата, спортни съоръжения, болнични заведения и социалните домове. Видеонаблюдението ще бъде осъществявано от оперативните дежурни центрове в РПУ и от Районните центрове на Общинска охрана.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Резултати от класирането за прием в детските заведения в Пловдив
Чудовищна се оказа схемата, по която са действали диригентът и ав...
Красимир Асенов е класиран на първо място за омбудсман на Пловдив...
Разбраха се: Общините Пловдив и "Марица" решиха за транспорта на ...
Съдът в Пловдив пусна срещу 50 000 лева арестувания диригент
Лекарка от Пловдив обясни защо преяждаме и качваме килограми, пос...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).