Бизнесът ще бори кризата на пролетния панаир

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
13:44 / 07.05.2009
1867
Антикризисни програми ще покажат участниците в 29-ия Международен панаир на потребителски стоки и технологии. Част от техните усилия да се справят с рецесията са новите продукти, които пускат на пазара. Това заяви Иван Соколов, главен директор на Международен панаир Пловдив, на пресконференция по повод ПРОЛЕТ 2009. Изложението ще се проведе от 12 до 17 май в панаирния комплекс в Пловдив. В него ще участват близо 500 фирми от 21 държави, а страна партньор е Индонезия.

Това ще е първият панаир по време на криза и няма как тя да не личи, защото изложенията са огледало на икономиката, коментира Иван Соколов. Той припомни, че потребителското търсене в България е спаднало с 32%, а износът ни е намалял с 27%. Наред с негативите от тежката ситуация обаче ще видим и успешни модели за оцеляване, смята главният директор на Международен панаир Пловдив.

В деня на откриването на панаира ще излезе първият брой на всекидневника „Новият глас", издание на Международен панаир Пловдив. Вестникът и телевизия „Евроком България" ще подкрепят усилията на нашите партньори и клиенти за справяне с кризата, защото предоставят допълнителни възможности на фирмите да представят себе си и своите нови продукти, за да запазят пазарните си позиции, коментира Иван Соколов.

На ПРОЛЕТ 2009 ще бъдат демонстрирани 20 иновации, от които 9 световни, 4 европейски и 7 за българския пазар. Ще стартира две нови изложби - «Стройтех Пролет», която е продължение на «Стройтех» от Есенния технически панаир, и «Хорека Пловдив», доразвиваща салона със същото име, където се експонира оборудване за хотели, ресторанти, кафетерии и магазини.

Приехме поканата да станем страна партньор на ПРОЛЕТ 2009, защото България има стратегическо местоположение на Балканите и в Югоизточна Европа, намира се в центъра на един развиващ се пазар и може да бъде врата за нашите стоки към него, заяви посланикът на Индонезия у нас Иммануел Робърт Инкириванг. Той посочи, че добрите отношения между двете държави сега трябва да се доразвият в областта на икономиката, а Международен панаир Пловдив е подходящо място, защото е най-големият на Балканите. Участието ни като страна партньор е част от нашата подготовка да направим бързи крачки след кризата, заяви посланик Инкириванг.

31 малки и средни предприятия от Индонезия ще покажат обзавеждане, накити от благородни метали и скъпоценни камъни, облекла, чанти, обувки, кожени изделия, осветителни тела, предмети за дома, произведения на занаятите, туристически услуги. 15-20 представители на министерства и агенции са включени в официалната делегация на Индонезия. Културна програма под патронажа на кмета на Пловдив Славчо Атанасов е предвидена за 12 май.

 


Виж коментарите (0)

Още по темата (6):
13.05.2009 Министър Масларова на модно ревю в панаира
13.05.2009 Бизнесмени и кметове заедно срещу кризата
12.05.2009 Панаирът се срина тотално, Пролетното изложение стартира с 47% по-малко изложители
12.05.2009 Стартира Пролетният панаир
11.05.2009 Антики, вино и атракции показва Хисар на щанда си в панаира
06.05.2009 Екзкурзия до Париж сред наградите за посетителите на пролетния панаир
Още новини от Новини от Пловдив:
Хотелиерите в Пловдив доволно потриват ръце
Кметът Димитров повежда листата на ГЕРБ в Пловдив рамо до рамо с ...
Гражданка: До гуша ми дойде! Отвратително е!
Нова улица в "Тракия" край строящ се огромен жилищен комплекс
Няма връзка с автогара "Юг"
Два дни до началото на Международен технически панаир 2024


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).