"Бизнесът за Пловдив" дари средства

Автор: Цвети Тончева
Коментари (0)
18:20
319
Историческата сграда на Пловдивското певческо дружество, разположена на емблематичното Сахат тепе, е още по-близо до завършването на своя ремонт, благодарение на щедрото дарение от СНЦ "Бизнесът за Пловдив" и личното дарение на г-н Димитър Маджаров. Това съобщиха за Plovdiv24.bg от певческото дружество. Този акт на щедрост ще позволи завършването на възстановителните дейности, необходими за съхранението на над сто годишната сграда, която е важен културен символ за града.

Сградата на Пловдивското певческо дружество е с дълбоки корени в културната и музикална история на града, предоставяйки пространство за развитие на певчески таланти и организиране на културни събития. Тя не само представлява архитектурна ценност, но също така е важен стожер на културната хорова традиция на Пловдив. Възстановяването ѝ е от изключително значение за запазването на културното наследство на града и за бъдещето на музикалното изкуство в региона.

СНЦ "Бизнесът за Пловдив" продължава своята мисия да подпомага значими проекти за развитието на града и запазването на културните му паметници. Чрез своето дарение, организацията показва ясно желание да бъде активен участник в опазването на Пловдивското наследство и подкрепа на артистичните среди.

Димитър Маджаров, известен с дългогодишния си принос към обществото, също оказва важна подкрепа за този проект чрез своето лично дарение. Той не само демонстрира ангажираност към сградата, но и към Пловдив и неговото културно развитие, но също така показва пример за това как бизнесът и обществените фигури могат да сътрудничат за благото на обществото.

Сградата на Сахат тепе, построена преди повече от сто години, е свидетел на много събития и важни моменти от историята на Пловдив. Сегашните усилия за нейната реставрация ще позволят тя отново да се превърне в място за вдъхновение и творчество за бъдещите поколения.

Това дарение ще даде нов живот на Пловдивското певческо дружество и ще позволи продължаването на неговата важна мисия – развитие на музикалното изкуство в региона и възможността за нови културни инициативи.

Певческото дружество благодари на СНЦ "Бизнесът за Пловдив" и на Димитър Маджаров за щедростта и визионерството им!

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Заградиха тротоар заради нов жилищен комплекс в Пловдив
Пловдивчанка: Това нормално ли е според вас?
Известен адвокат от Пловдив: Животът ми поднася изпитания, но и т...
Гладиатори "превзеха" центъра на Пловдив
Пожарът в депото за отпадъци в Цалапица е напълно потушен
Жителите на три пловдивски села излязоха на протест


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).