"Бизнесът за Пловдив" с официална позиция за ацията срещу пловдивски бизнесмен

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
19:21 / 22.12.2023
11109
От СНЦ "Бизнесът за Пловдив“ излязоха с официална позиция относно акцията, която беше проведена вчера срещу пловдивския бизнесмен Георги Райков. Ето какво написаха от сдружението в писмо до медиите:

СНЦ "Бизнесът за Пловдив“ е организация, която работи с високи етични стандарти и при спазване върховенството на правото и закона. Еднаквото прилагане на законите спрямо всички субекти е важно за нас, защото ни осигурява предвидима бизнес среда, гарантира ни свобода на предприемачеството и възможност да създаваме благосъстояние за цялото общество.

Ето защо, не може да останем безразлични към проведената през последните дни "специална операция“ спрямо г-н Георги Райков, собственик на "Мони МГ“ ООД. Озадачени сме от провеждане на демонстративна акция, спрямо работодател от такъв мащаб, който е публично известен с прозрачен бизнес и който търси правата си в съда.

При наличие на две висящи дела по административни спорове с Общината, чийто изход очевидно ще изясни дали е налице неправомерно поведение и от чия страна, да се изземват личен телефон, личен компютър и множество други вещи съдържащи конфиденциална информация, фирмени тайни и лични данни е абсолютно недопустимо в една правова държава.

Начинът на провеждането на акцията, демонстрирането на властови ресурс и явната непропорционалност между целта  и средствата са силно обезпокоителни за начина по който функционират институциите в града ни. Дългогодишен спор за стопанисването на терен и определяне на обема тротоарно право едва ли може законово да обоснове неотложното сутрешно нахлуване в дома, три дни преди Коледните празници и едва ли ще доведе до събирането на решаващи за изхода на производствата обстоятелства.

От оповестеното от медиите у нас остава основателно съмнение за легитимността на действията на полицията и прокуратурата. Призоваваме всички институции в града, които имат отношение към казуса, да работят при стриктно спазване на закона, като заявяваме, че ще следим с повишено внимание случващото се и при необходимост ще сигнализираме националните институции, с оглед пълното изясняване на случая. 


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Затваряйте прозорците! Пожар в Маноле, при който гори патешка тор...
Специална комисия следи строителството и парите за стадион "Локом...
Община Пловдив дарява последния имот на АПИ за финалното довършва...
Доста амбициозна програма за ремонти на район "Западен" - лек гаф...
Култово! В Пловдив автобус върви по 4 линии наведнъж, пътниците п...
Район "Южен" с нова придобивка за над 350 000 лева


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).