Близо 4 млн.лв. са предвидени за Пловдив по оперативна програма

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (3)
17:51 / 13.10.2011
1527
Тази година Министерството на труда и социалната политика е финансирало 32 обекта по програма "Красива България", като 3 600 000 лв. са от бюджета на социалното министерство, а 3 800 000 лв са от бенефициентите, съобщи днес по време на посещението си на реставрираният Античен театър в Пловдив министър Тотю Младенов, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

"Направихме детски домове, социални домове, обекти като Античния театър и др., въпреки кризата и то с по-малко средства", подчерта още Младенов. Той увери, че и през следващата година по същата програма ще бъдат финансирани не по-малко от 30 обекта в страната.

Стана ясно още, че за Пловдивска област са предвидени близо 3 милиона и 800 хиляди лева по оперативна програма "Регионално развитие" за изграждането на пет центъра от семеен тип, едно защитено жилище и съпътстващи услуги, като дневен център и един за социална рехабилитация и интеграция.

По отношение на Проекта за социално включване, в пловдивска област Министерството на труда и социалната политика финансира проектите на три общини на обща стойност над 3 милиона и 300 хиляди лева. Това са Асеновград, Карлово и Марица. 

"Предстои подписване на проекта и с община Пловдив, тя е кандидатствала за финансиране от близо 2 милиона лева", каза още Младенов.

Той не пропусна да отбележи  добрата работа на областната администрация на Пловдив, като подчерта, че областната институция е доказала през тези две години, че е абсолютно социално ангажирана. 

"Те имат изключително добър диалог в Областния съвет за тристранно сътрудничество със синдикати, с работодатели, с всички държавни институции. Всички те се събират регулярно, заедно с всички кметове по социална политика в областта. На територията на Пловдив има изградена Областна стратегия за развитие на социалните услуги и вече се знае какви типове услуги ще се развиват във всяка община във връзка с деинституциализацията", поясни още министърът.


Виж коментарите (3)
Още новини от Новини от Пловдив:
Гражданка: До гуша ми дойде! Отвратително е!
Нова улица в "Тракия" край строящ се огромен жилищен комплекс
Няма връзка с автогара "Юг"
Два дни до началото на Международен технически панаир 2024
Пловдивчанка: Проклятие е да живееш в този град!
Снимка на странно монтиран климатик в Пловдив тотален хит в мрежа...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).