ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Блъснат велосипедист лежи ранен на булевард в Пловдив, нито един шофьор не спря
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:05 / 28.08.2024Коментари (27)12952
Велосипедист е бил ударен от лек автомобил, чийто шофьор е напуснал местопроизшествието, без да спре, научи Plovdiv24.bg.

Инцидентът е станал тази сутрин. Колоездачът се е движел по велоалеята на булевард "Източен" в посока към кръстовището с улица "Богомил", когато е бил блъснат от кола, завиваща към ул. "Марин Дринов" точно пред близката бирария.

"Човекът лежеше на пътното платно, по него имаше кръв, помогнах му да се изправи, звъннах на 112, за да дойде линейка, купих му вода. Останалите участници в движението подминаваха гледката и никой не спря да провери какво е състоянието на човека", обясни жена, озовала се случайно на мястото на пътнотранспортното произшествие.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Когато липсва светофар за велосипеди и няма маркирано продължение на алеята по самото кръстовище, то тогава велосипедистът пресича пеша на обозначеното място. Абсолютно недопустимо е пресичането на кръстовищата да се извършва без спиране и без съобразяване с другите участници в движението.
0
 
 
Ами това е защото ако се спреш, после ще те разчекнат да те привикват тук и там, да пишеш и да даваш обяснения и какво ли не. Аз поради тази причина също не се спирам като видя, че нещо някъде е станало.
0
 
 
Че има велоалея там - добре, но на асфалта отдавна се е изтрила маркировката и ако си с кола няма как да знаеш че има велоалея. Какво казва кат Пловдив: "При пресичане на кръстовища по трасетата на велоалеите, които са регулирани със светофарна уредба, колоездачите трябва да се съобразяват единствено с подаваните светлинни сигнали на допълнителната секция за тях. Когато липсва светофар за велосипеди и няма маркирано продължение на алеята по самото кръстовище, то тогава велосипедистът пресича пеша на обозначеното място. Абсолютно недопустимо е пресичането на кръстовищата да се извършва без спиране и без съобразяване с другите участници в движението."
+5
 
 
Чета коментарите по-надолу и чудя да се смея или да плача. Проблемът тук Е не кой как е минал и какво е нарушил. Тука Проблемът е защо има паднал човек на земята и всеки подминава. Дори човекът да пресичал неправилно това предтекст ли е да не спреш и да помогнеш? Да 1 или двама ще спрат другите ще подминат защото няма нужда от 100 човека там на място но някой ще спре.
+2
 
 
Когато велосипедистите се научат че не са богове на пътя и се научат да слизат и бутат колелото на пешеходната пътека това безумие ще спре! Не са с предимство когато са на колелото ! На велоалеите има стоп преди всяко кръстовище със пешеходна пътека....
+4
 
 
Не оправдам бягството на шофьора, но е крайно време колоездачите, тротинеткаджиите и т.н. да разберат, че като се пресича пътното платно се слиза от колелото или поне се намаля до почти спряло състояние, шофьорите не могат да предвиждат безразсъдните ви и малоумни действия!
на 28.08.2024 г.
+7
 
 
Тези селяни шофьори трябва да бъдат набити на кол за да се научат да карат а не да блъскат хора и да бягат
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Бюджет 2025
Катастрофа с военнотранспортен самолет край авиобаза Граф Игнатиево
Пешеходният мост в Пловдив става общински
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли кметът Костадин Димитров да поведе листата на ГЕРБ в Пловдив?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: