ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Бойко Борисов: Коалиция с БСП и ДПС не трябва да се прави в името на България
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:37 / 21.06.2009Коментари (0)3430
©
"Благодаря ви, че сте тук. Благодаря, че помогнахте да станем първа политическа сила на евровота" - с тези думи лидерът на ПП ГЕРБ Бойко Борисов се обърна към 4000 души, изпълнили Античния театър в Пловдив за представянето на листите с кандидати за народни представители от Пловдив-град и Пловдив-област. Мисля, че в Пловдив не ви подведох и показахме, че отстояваме принципите си - показахме, че независимо дали е един пост е важен, било той и кметски, ГЕРБ може да се лиши от него, когато става въпрос за принципна политика. Пред всичките тези кандидати за депутати от Пловдив-град и Пловдив-област, пред нашето ръководство искам да чуете няколко неща, които са важни, заяви Бойко Борисов.

Коалиция с БСП и ДПС не трябва да се прави в името на България. На всеки от нас Господ и съдбата са ни отредили някакво място. Станишев 4 години се прави на премиер в мандата на Ахмед Доган. В момента 124 секции в Турция се разкриват, а в Атина, в Солун, в Кипър, Германия и Испания, където има по 100-200 хиляди българи - само по едва, две три секции. Затова преди няколко дни Доган каза, че без ДПС правителство няма да има. Искам да питам къде ви е демокрацията и 20 години за каква демокрация, какъв Европейски съюз, какво НАТО сме си говорили, след като Доган може да каже - или с мене, или няма правителство, попита лидерът на ГЕРБ под бурните овации на хилядите членове и симпатизанти на партията и продължи: Значи той не зачита вота на хората. Защо досега без Доган нито едно правителство не е правено, нито един президент не е издиган? Задали ли сте си този въпрос? Аз знам, че ако ГЕРБ управлява, Доган трябва да е в опозиция.

На пресконференциите след евровота освен за мен Ахмед Доган за друг политик или партия да каза нещо лошо? Защо само ние сме лоши? Затова, дами и господа, всички на наше място след поредния път, когато бихме БСП, макар и на куц крак, щеше да отиде да празнува. Има малко неща, които си позволявам да забранявам, но тържества нямаше. Защото трябва да знаете следното - ако ГЕРБ няма пълно мнозинство, все едно не сме печелили избори. По-добре да ставаме втора сила. В противен случай ще биеме и нищо от това, което искаме да направим няма да се случи. Затова се откриват 124 секции в Турция. Затова видяхте и за срам на НДСВ, и за срам на Лидер, и на всички останали, които си позволиха по този начин да пазаруват и трябва да ви кажа във феодалния строй не е имало такова чудо - да джиросваш хора. Такова чудо няма. Важно е де проумеете и да кажете на повече хора това, което казвам - или пълно болшинство, или няма сисъл. Така ще ни извият ръцете, че след една или две години не можем да дойдем тук при вас, заяви още г-н Борисов.

България е изправена пред много тежък кръстопът. Ако тази коалиция още веднъж направи правителство - такъв популизъм няма никъде. 300 милиона евро щели да дадат за 3-ти и 4-ти реактор на АЕЦ Козлодуй. Ние милиарди загубихме. Сега щели да дадат, ама не казват кога ще ги дадат. Не казват, че 27 държави трябва да се съгласят и тогава да ги дадат. 27 държави трябва да кажат "Да". Нали си го представяте във времето? Или правиш от магистрала "Струма&qu

©
ot; 5 километра в равното, където се прави лесно - не там, където са планините, където трябва да минат тунелите. Не са направили мостове, а през 2012 г. връщаме парите. Значи Брюксел дава и ако не се направи, ти вземат парите. Те калпави хора не търпят. И затова управляващите сега в уплахата си започват да пренасочват за "Тракия". Парадоксът е, че Станишев казва в последната си седмица на управление, че в Брюксел му казали, може би един ден някога ще пуснат пари. Това е прецедент в Европа - да ти спрат парите. Това не е нормално 4 години по всички програми да ти спрат парите. И когато започнат да ви пускат трохичните, с такова задоволство да каже, че някой чиновник казал, че ще пусне парите.

Станишев си играе със страховете, че ние ще намалим пенсиите и заплатите. Виджате и бизнеса, и пари в бюджета няма, и предприятията спират. За да има пари, трябва да се работи, трябва да има външни пари от еврофондовете, от инвестициите, за да може отвътре бюджета да подпомага социалната сфера. В момента, в който отвън ти спират парите, почваш да теглиш от вътрешния бюджет. Естествено населението започва да обеднява. И ако заварим ние минус 2 % в бюджета какво ще правим? - попита г-н Борисов и продължи:

Пред вас са нашите депутати - дано сме подбрали такива, които да не срамят Пловдив - точно обратното. Пловдив е прекрасен град, тук трябва да се инвестират много пари, за да бъде действително прекрасен, каза още лидерът на ГЕРБ и допълни, че ще търси отговорност на всеки, който не изпълнява това, за което хората ще гласуват.

 







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Август 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Ботев в Лига Европа, сезон 2024/2025
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Катастрофи в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли кметът Костадин Димитров да поведе листата на ГЕРБ в Пловдив?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: