ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Бойко Борисов постави на Пловдив задача само с неизвестни
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:19 / 10.04.2006Коментари (1)1141
©
Евентуално включване на Столична община в изграждането на пловдивския завод за преработка на твърди битови отпадъци в Шишманци може да забави твърде много пусковия срок на инсталациите. Това опасение изрази в студиото на Дарик радио председателят на Комисията по общинска собственост и председател на групата на СДС в Общинския съвет Ангел Пописаков. Той посочи, че евентуално разширяване на капацитета на екозавода, което би направило възможно преработката на още 300 000 тона боклук от София, ще наложи нова оценка на въздействие на околната среда и ново проектиране. В такъв случай е изключено инсталациите да заработят през март догодина.

Трикратно увеление на капацитета ще означава и нови машини, а те вече са поръчани и дори са разкрити банковите акредитиви, коментираха и специалисти. Пописаков подчерта още, че ОбС на Пловдив не може да задължи община Раковски, на чиято територия се изгражда завода, да приеме и боклука на София. Според него главният проблем на София е не дали може да преработва боклука си в Шишманци, а къде да го складира в момента. Според юристи, преговорите между двете общини са безсмислени, защото акционерното участие на СОС би трябвало да се обсъжда с частния консорциум, който изгражда екозавода. Участието на Столична община като собственик не отменя задължението на кмета й да възложи чрез конкурс третирането на отпадъците, а Консорциум “Екологичен завод” не отговаря на условията, поставени от ОбС- София.

Комисията по общинска собственост в пловдивския ОбС отказа да даде мандат за преговори на кмета Иван Чомаков със столичния му колега Бойко Борисов. Повечето съветници прогнозират, че същия ще бъде и резултатът от гласуването на сесията в четвъртък, на която се очаква да присъстват Борисов, председателят на СОбС Владимир Кисьов, съветници от Раковски и жители на Шишманци. И според Пописаков мандат за преговори Чомаков – Борисов не бива да се дава с лека ръка. Столичният кмет ни постави задача само с неизвестни и без никакви фиксирани параметри, посочи той.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 11.04.2006 г.
0
 
 
A be kakuv e tozi oligofren da ni postavia zadachi? Izobshto ne triabva da se vurzvame na teia igri - zavoda da si prerabotva otpadutzite na Plovdiv kakto e po proekt, a puk Sofia da si reshavat sami problemite. Niakakva polza za Plovdiv ako mu zelune na Boiko zadnika.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Борба за влияние в Близкия Изток
Електронно таксуване в градския транспорт
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Шахматни състезания
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли общините "Марица" и Родопи" да се слеят в Пловдив?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: