Болница "Пловдив" чества 60-та си годишнина

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
14:03 / 19.11.2012
1758
С кръгла маса утре от 16 ч. в зала "Пловдив" на Новотела стартират двудневните тържества, посветени на 60-ата годишнина на МБАЛ "Пловдив". Темата на дискусията е "Съхранение на човешките ресурси в здравеопазването". В нея участие ще вземе Националното сдружение на областните болници, социологът Цветозар Томов, председателят на Българския лекарски съюз в Пловдив д-р Георги Кръстев, директорът на УМБАЛ "Св. Георги" проф. Карен Джамбазов, проф. Иво Димитров от катедрата по социална медицина в Медицинския университет в Пловдив, деканът на факултета по обществено здраве проф. Румен Стефанов във висшето училище и Николай Конарев, експерт по европрограми. 

На 21 ноември, Деня на християнското семейство, празникът ще продължи с водосвет в обновения параклис "Св. Пантелеймон" в болницата. Началото е в 8 ч. Тръжественото събрание по случай 60-ата годишнина е от 11 ч. в зала "Пловдив" на "Новотел Пловдив". Директорът д-р Аргир Аргиров ще връчи грамоти на бивши и настоящи служители за приноса им в развитието на МБАЛ "Пловдив". 

Преди това приветствия ще поднесат представители на Министерството на здравеопазването и бивши директори на лечебното заведение. 

В чест на годишнината ще бъде открита изложба, представяща историята и моменти от съвременния живот на болница "Пловдив". 350-те фотоса ще бъдат подредени във фоайето на лечебното заведение. Сред тях има уникални черно-бели кадри, правени от самолет.


Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Пловдив:
С множество събития в Пловдив бе почетена 116-та годишнина от обя...
Тримата задържани с америций не знаели, че е радиоктивен, а само,...
В къща в Пловдив откриха още една плочка, източник на йонизиращо ...
В Пловдив направиха възстановка на събитията от 1908 г.
Пловдив отбелязва 116 години от обявяването на Независимостта на ...
Читател: Кой пуска това? Пречи на съня и е отровно!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).