Болница "Пълмед" и "Булфарма": Ще заведем иск срещу кметa на "Западен" за уронване на престижа

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (5)
10:34 / 18.06.2024
16696
Становище на университетски медицински комплекс "Пълмед“ Пловдив и фирма "Булфарма" във връзка с изграждането на паркинг пред болницата:

По повод постове и видеа в социалната мрежа Фейсбук на кмета на район "Западен" Тони Стойчева и множество нейни изяви в медиите относно договора за наем на имот между община Пловдив и фирма "Булфарма“ с предмет: Изграждане на паркинг пред УМБАЛ "Пълмед“ и обвинения за незаконно отдаване на терена, заявяваме следното:  

Теренът на бул. "Пещерско шосе" пред медицински комплекс "Пълмед“ е законово отдаден под наем на инвеститора "Булфарма“. Напомняме, че дори Върховният административен съд като крайна инстанция се произнесе с решение по темата.  

По повод внушенията на г-жа Стойчева, че “паркингът се изгражда незаконно и на базата на корупционно решение", УМБАЛ "Пълмед“ и "Булфарма“ ще заведат дела срещу нея за уронване имиджа и репутацията на лечебното заведение и инвеститора, както и иск за нанесени имуществени и неимуществени вреди във връзка със забавяне на процеса по подготовка за изграждането на паркинга. Ще сезираме и всички институции относно разпространяване на лъжи и клевети от нейна страна. Като лице представител на Общинската власт г-жа Стойчева е длъжна да спазва закона, а не да го нарушава оспорвайки решения на ВАС, както и да въвежда в заблуждение с неверни твърдения обществеността.  

В Университетска многопрофилна болница за активно лечение "Пълмед“ месечно се лекуват над 4 500 пациенти, а през ДКЦ и неговите лаборатории преминават над 25 000 души на месец. УМБАЛ "Пълмед“ е второто по големина лечебно заведение в цялата област и 7-ма по големина болница в страната.  

Средствата от спечелените дела срещу г-жа Стойчева ще дарим на Община Пловдив за социални дейности в район "Западен".

Виж коментарите (5)

Още по темата (15):
29.06.2024 БСП-Пловдив: Изграждането на паркинг за обществено ползване е по-добрия вариант, отколкото да се обслужват интересите на частно дружество
28.06.2024 БСП - Пловдив с позиция за паркинга на "Пещерско шосе"
27.06.2024 Граждани с нов протест срещу строителството на частен паркинг върху общински терен
22.06.2024 Арх. Ахрянов: Не проектирам новия паркинг на "Пълмед"
21.06.2024 Кметът на "Западен": Заплашват ме, опитват се да ме дискредитират
19.06.2024 Граждани на протест: Искаме общински паркинг пред "Пълмед" и "Пещерско шосе" да бъде разширено
Още новини от Новини от Пловдив:
Младите родители, които дишат райски газ пред бебето си, са от Пл...
Загасиха пожара на Младежкия хълм в Пловдив
Пак има пожар на Младежкия хълм
Бунтът на малките аптеки в Пловдив
Уникални кадри от дрон на Бетонния мост, гледката е като от апока...
69-годишна жена се яви на изпит в МУ-Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).