Болници и социални служби на нож

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
15:25 / 13.06.2006
841
Болниците искат заплащане на лечението на социално слаби пациенти, без да проверяват дали лицата наистина са с прекъснати здравно осигурителни права. Това заяви директорът на “Социални грижи” – Пловдив, Тани Комбаков, след като директорът на Университетска болница Илия Баташки обяви, че ще си търси по съдебен ред парите от болни, на които “Социални грижи” са отказали да покрият разходите за лечение.

В 15 от общо 37 случая на отказ в Пловдив причината е, че пациентите имат редовни и непрекъснати здравно осигурителни права, подчерта Комбаков. Социалните в Пловдив са покрили 4 520 лева за лечение на 21 бедни.

Директорът на “Социални грижи” отрече, че причината за отказите е изискването на службата пациентите длъжници да подписват фактурата от болницата. “Вземането на подписа е ангажимент на социалните работници”, заяви Комбаков.

Заместник-директорът на Университетска болница Костантин Зисов опонира, че в официално писмо Комбаков твърди точно обратното. До края на април от 72 подадени молби-декларации за заплащане на лечение на социално слаби в университетска болница едва 9 са удовлетворени, каза д-р Зисов. Той е категоричен, че в болница “Св. Георги” се правят проверки в базата данни на НОИ за осигуровките на социално слабите болни.

Статистиката сочи, че най-често се иска покриване на разходите за раждане, които са в размер на 400 лева. Информацията е на Дарик радио.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Полицаи не трепнаха при вида на 40 лева
От последните минути: Нови два инцидента в Пловдив и до Скутаре
Три безплатни събития в Пловдив
Двама са в болница в Пловдив със счупени черепи
Откриха LSD в жилището на млада пловдивчанка
Лъснаха нови детайли за схемата, в която е участвал арестуваният ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).