Борисов: Ако правителството остане ще паднат още от европейските програми

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
08:55 / 17.11.2013
1546
Оставихме Дунав мост 2 само да го асфалтират, защото февруари месец, нямаше как да поставяме асфалт, и съм сигурен, че са откраднали и от там. Като няма контрол, съм сигурен, че Дунав мост са го асфалтирали пет за шест. Но поне - основите са здрави. Това заяви председателят на ГЕРБ Бойко Борисов на семинар с кметовете на партията в Пловдив.

По думите на Борисов - спирането на средства и санкциите по ОП "Околна среда" са само първата част от това, което ще идва от Брюксел.

"Това не го казвам с прикрита радост, как тези ще се издънят. Спомняте си - как като дойдохме на власт, всички фондове бяха "приведени в несъответствие", казано на граждански език - спрени", и как беше при нас", припомни Борисов.

Той посочи, че за шест месеца - Орешарски няма посещение, това е тотална изолация. Медиите са си техни и не обръщат внимание на детайлите.

"Те обявиха, че на "Южен поток" правят първа копка, но не е подписан договор. Точно като АЕЦ "Белене", три пъти първа копка, а договор няма, а няма, защото не е съгласуван с Брюксел. Брюксел не е еднозначен по този договор. И БСП не знаят какви ще бъдат условията, само се знае, че за няколко месеца, с половин милиард стана по-скъпо", обясни председателят на ГЕРБ.

Според Борисов, ако това правителство остане след февруари - март ще паднат още от европейските програми.

"Слава Богу, че президентът Барозу прояви човещина, добрина, както и финансовият комисар да се възстановят средствата, да можем да работим. Ако с този екип и с този потенциал карахме втори мандат, държавата щеше да изглежда по друг начин. Не знам защо си го причинихме това - да върнем Станишев и Доган на власт", обясни Бойко Борисов.

Той се обърна към кметовете с думите - тези са временно, ще искат да ви купуват, да ви предлагат рушвети няма да се подвеждате.

"Държавата се руши заради тях. Аз бях наивен, казах им - "аз ще ви дам един глас, само направете правителство". Лъжеха, че ще направят 250 000 работни места. Аз, като премиер, знам, че няма как. Викам - Орешарски може да е по-умен, да знае. А сега аз станах най-големият работодател с на Бареков митингите пред нас. По 100 - 200 души взимат заплати всеки ден да стоят пред нас и да викат", добави още председателят на ПП ГЕРБ.

Виж коментарите (2)
Още новини от Новини от Пловдив:
Гъст черен дим в Пловдив, два екипа на пожарната са на място
Масово глобяват пловдивчани
Нова придобивка за близо 120 000 лева за район "Тракия"
Битката на Денис срещу коварното заболяване продължава, даряват о...
Пловдив се включва в "Общата молитва за мир"
Днес затварят за движение булевард в Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).