Борисов: За разлика от другите ние си изпълняваме обещанията

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (5)
14:38 / 28.10.2011
4007
"Знаех, че Марица е най-голямата река, но не знаех че и делфини плуват в нея", в кръга на шегата коментира днес Бойко Борисов по време на официалното пускане на движението по новоизградения пътен възел "Скобелева майка", предаде репортер на Plovdiv24.bg. Репликата на премиера беше провокирана от думите на министъра на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, която каза по време на церемонията, че е запазено и място за построяването на делфинариум - идея, заложена в предишния проект, за която при препроектирането е оставена възможността да бъде реализирана.
 
Както вече писахме, днес премиерът беше в Пловдив и откри официално новия обект.

"За разлика от другите, това което ние обещаваме, го изпълняваме. Преди една година правихме тук първа копка и ето сега вече има прекрасен пътен възел, асфалт, маркировка и осветление. Да сте живи и здрави и да ви е честита новата придобивка", каза Бойко Борисов.

Той заяви още, че скоро ще започне работата по изграждането на околовръстното шосе до Асеновград и пожела и там работата да приключи предсрочно, както и на "Скобелева майка".

Министър-председателят подчерта, че за България е много важна инфраструктурата и допълни, че когато се минава по изградените вече естакади и "детелини" по пътищата на страната, се вижда, че всъщност правителството гради държавата.

Новият пътен възел "Скобелев майка" е изпълнен за 12, вместо за предвидените 18 месеца. Финансирането за съоръжението, струващо 8 700 000 лв. с ДДС, е осигурено от държавния бюджет и е част от мащабен проект за построяване на Южен обходен път на Пловдив. С изграждането на модерния пътен възел ще завърши предпоследния етап от построяването на околовръстното шосе.

Основните дейности за пътен възел "Скобелева майка" включват разрушаване на стария мост и построяване на нов жепе надлез с дължина 138 м, който има 140 носещи греди с дължина 22 метра. За изграждането на надлеза са използвани близо 4 000 куб. м бетон, а хидроизолацията покрива площ от 4 600 м. Изградени са две пътни платна с обща ширина 26 м, а настилката е от  пет пласта. Най-отгоре са положени 3 000 кв.м сплит мастик асфалт, който предпазва от износване, а под него стоят 20 000 кв.м асфалтобетон и повече от 10 тона други настилки. Монтирани са още 3 км стоманена предпазна ограда, 2 700 м бетонови бордюри и 85 пътни знака.

На откриването на "Скобелева майка" присъстваха и вицепремиерът Симеон Дянков, кандидатът за кмет на Пловдив от ГЕРБ Иван Тотев, Христо Стоичков, народни представители, официални и длъжностни лица и много гости.

Виж коментарите (5)

Още по темата (62):
20.03.2019 Предупредиха да се шофира внимателно по надлез "Скобелева майка"
01.09.2015 Кметът при пускането на "Скобелева майка": Новият път позволява до 140 км/ч, но не го правете!
31.08.2015 Утре пускат надлез "Скобелева майка", вижте го първи преди откриването
24.07.2015 Монтират мантинелите по надлез "Скобелева майка"
10.07.2015 Дърво в бетона на "Скобелева майка"!
10.07.2015 Започна разширението на "Цариградско шосе", има задръствания
Още новини от Новини от Пловдив:
Гражданка: До гуша ми дойде! Отвратително е!
Нова улица в "Тракия" край строящ се огромен жилищен комплекс
Няма връзка с автогара "Юг"
Два дни до началото на Международен технически панаир 2024
Пловдивчанка: Проклятие е да живееш в този град!
Снимка на странно монтиран климатик в Пловдив тотален хит в мрежа...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).