Българският Червен кръст осигурява хигиенни материали на засегнатите от хепатита квартали в Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
14:32 / 31.08.2006
918
Българският Червен кръст изразява своята дълбока тревога и загриженост във връзка с продължаващата седмици наред епидемия от хепатит А в пловдивските квартали “Столипиново” и “Шекер махала”, от която най-засегнати са децата на възраст до 14 години.

От централната складова база на БЧК се предоставят на областната червенокръстка организация в Пловдив 150 кг перилни препарати, дарение от Италианския и Швейцарския Червен кръст.

Хигиенните материали ще бъдат разпределени в засегнатите от епидемията квартали на Пловдив с активното съдействие на местната организация на Конфедерацията на независимите синдикати в изпълнение на подписаното преди два месеца споразумение за сътрудничество между БЧК и КНСБ.

Помощта от перилни препарати ще бъде предоставена от Областния съвет на БЧК на кмета на пловдивския район “Източен” утре, 1 септември, в 11.00 часа, в сградата на кметството.

Виж коментарите (2)
Още новини от Новини от Пловдив:
Полицаи не трепнаха при вида на 40 лева
От последните минути: Нови два инцидента в Пловдив и до Скутаре
Три безплатни събития в Пловдив
Двама са в болница в Пловдив със счупени черепи
Откриха LSD в жилището на млада пловдивчанка
Огромен резил! Вижте какви са ги вършили арестуваният в Пловдив д...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).