Българското възкръсна в район "Тракия"

Автор: Ивет Калчишкова
Коментари (0)
11:49
1183
Пловдивчани и гостите на града вече могат да се радват на алея на българската шевица в район "Тракия", предаде репортер на Plovdiv24.bg. Преди минути приключи официалната церемония по откриването. 

Кметът Георги Гатев сподели, че район "Тракия" е най-младият в града, но се старае да прави множество културни събития и да акцентира на българското. 

Той даде думата на Радина Росинова, която е една от организаторите на събитието. По думите й за нея това е една дълго бленувана мечта.

"От 5 години се занимаваме с популяризирането на български шевици и древни български символи. В няколко града имаме екстериорни творби, изрисувани с шевици. През новооткритата алея показваме почитта към българската диаспора, към резервния генофонд, който имаме извън границите на родината, но който много се гордее да се нарича българин", каза още тя.

Според Боряна Илиева всички ние трябва да бъдем горди българи.

"Ние българите трябва да ходим с високо вдигнати глави, защото сме дали много на света, колкото и да се опитват да ни обезличават. Няма да успеят. Това е наследство в нашето бъдеще и да го дадем на децата си. 

Везбената писменост е наричането на българката. Българската жена е тази която е запазила през вековете българския език и тези мотиви за здраве, любов и обич", допълни тя.

По традиция присъстващите се почерпиха с питка за здраве.

Повече можете да видите в прикаченото видео долу. 

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Бизнесмен от Пловдив сипа на брокерите: Не е сериозно да снимаш ш...
Мият Главната на Пловдив с шампоан 8 часа
В Пловдив ще говорят за опасното вещество, източник на йонизиращо...
Затварят за движение булевард в Пловдив
Кола пламна в Пловдив, пострадаха мъж и жена
Наемите на апартаменти удариха тавана този месец в Пловдив! Студе...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).