Булгартабак Пловдив ще бъде закрит

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
11:52 / 20.10.2005
1212
Ако се одобрят новите акцизни ставки до края на септември или октомври, следващата година може предприятията за производство на цигари в Стара Загора и Пловдив да затворят, каза вчера по БНР директорът на Булгартабак Георги Костов. Според него една кутия цигари ще струва 2,75 лв и нетните приходи и ще намалеят със 100 млн. лв.

Според Костов продажбата на цигари ще спадне с приблизително 4500 тона. Той смята, че трябва да се върне старата наредба за фиксираните цени на цигарите, които се определяха с постановление на Министерски съвети можеха да бъдат променяни 2 пъти годишно.

За приватизацията на Булгартабак директорът на холдинга Георги Костов каза, че преструктурирането трябва да продължи. Това ще позволи оздравяване на предприятията поне до някаква степен. Според него най-неудачния вариант е, ако Булгартабак се продаде.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Тежка катастрофа със загинал край Пловдив
Огромен клон се стовари на оживена улица в "Каменица"
Катастрофа в центъра на Пловдив, младеж се натресе в джип
Сигнал: Индийци вече карат автобуси в Пловдив! Не говорят българс...
В Пловдив санкционират за нерегламентирано изхвърляне на отпадъци...
В Пловдив не се смилиха над Георги Георгиев


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).