Студеното време в Пловдив не спря дегустацията на домашно приготвените конфитюри, лютеници, люти чушки, кисели краставички. Всеки посетител и участник сам опита бурканите на другите с палачинка или черен хляб.
Веселина Сариева:
-Това е една инициатива на млади градски хора, които се забавляват с това да опитват буркани да видят нещо еко и био, нещо реално, с което самия участваш и как създаваме култура на комуникация, нова култура на комуникация, това да си донесеш буркана на бара и да хапнеш заедно с твоите приятели.
На буркан партито се толерират консерви приготвени от продукти собствено производство, варени на дърва или на газ. Атанас научил за партито миналата вечер. Взел буркан с печени чушки, в приготвянето на които и сам е участвал, и дошъл.
Източник: БНТ-Пловдив