Бутането на незаконните постройки в "Столипиново" може да спре заради липса на средства

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
18:52 / 03.04.2009
1560
Събарянето на незаконните постройки в "Столипиново" може да намали темпове спрямо миналогодишния размах заради незаложени в бюджета пари за целта.

"Предстои ми трудно управленско решение - дали да взема пари от гаражите, за да бутам в "Столипиново". Не ми се иска нашите пари да се изразходват за такива проблеми", призна кметът на "Източен" Иван Тотев пред репортер на Plovdiv24.bg.

В план-сметката за целевия 1 000 000 лв., които Славчо Атанасов обеща за ромския квартал, Тотев е предложил 250 000 лв. за тротоари, включително за премахването на незаконните обекти върху тях. Той обаче още не знае какво от предвиденото ще бъде отрязано, защото в бюджета беше заложена само половината сума, а другата ще чака актуализация.

След август миналата година, когато от общината са спрели парите за събаряне на незаконните постройки, от районната администрация направили бартер с фирми, които бутали безплатно срещу материала от металните сергии и павилиони, защото повечето от тях се оказвали анонимни и собствениците им се криели.

Тези дни от кметството ще връчат заповед за премахване на заведението на спирката на автобус 116 на ул. "Крайречна", което не е законно. Миналата година не са го махнали, защото собственикът си плащал наема, а и при проверка се оказало, че има разрешително от предишния мандат. За да се избегнат безкрайни съдебни спорове, го изчакали да му изтече договорът, взели му разрешителното и издали заповед за прекратяване на правоотношението.

"Чрез бартер или с други средства ще намерим начин за премахването на някои незаконни обекти, но да предприемем сериозни акции ще ни е трудно при липсата на пари", смята Иван Тотев.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Хотелиерите в Пловдив доволно потриват ръце
Кметът Димитров повежда листата на ГЕРБ в Пловдив рамо до рамо с ...
Гражданка: До гуша ми дойде! Отвратително е!
Нова улица в "Тракия" край строящ се огромен жилищен комплекс
Няма връзка с автогара "Юг"
Два дни до началото на Международен технически панаир 2024


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).