Чакаме финансиране на проекти с подготвена проектна документация

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
09:46 / 17.03.2009
1766
76 обекта, за които да се търси финансиране от национални и европейски програми, събра заместник-кметът по евроинтеграция Ганчо Колаксъзов от районните кметове в Пловдив. Идеята е да подготвим предварително идейните и технически проекти, за да кандидатстваме веднага, когато се обявят подходящи конкурси, поясни той.
 
Районните кметове са посочили като най-важни детски и спортни площадки, физкултурни салони и басейни в училища и детски градини, зелени зони, съоръжения за инвалиди. Подбрани са обекти, които имат важна роля за облагородяване на жизнената среда, коментира Колаксъзов. До края на март събраните идейни проекти ще бъдат преработени, за да отговарят на изискванията, добави той.

Изпреварващата подготовка на проектна документация е част от стратегията за увеличаване на финансирането, която вече прилага общинският отдел за евроинтеграция. Когато предварително е изготвена техническата част от проекта, можем бързо да реагираме, защото при обявяването на конкурсите сроковете обикновено са кратки, обясни Колаксъзов. Той пише и стратегия, с която общината да кандидатства директно в Брюксел за финансиране по различни оперативни програми на Европейския съюз. Това увеличава шансовете да намерим пари за обекти, които са важни за града, обясни заместник-кметът по евроинтеграция.

Испанската община Малага е поканила Пловдив да бъде партньор в проект, включващ още Болоня, Италия, и Щутгарт, Германия. Темата на проекта е "Устойчиво градско планиране". Чрез него общините обменят опит в благоустрояването, за да направят селищата по-привлекателни и да инвестират по-ефективно средствата, спечелени в конкурсите за финансиране.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Хотелиерите в Пловдив доволно потриват ръце
Кметът Димитров повежда листата на ГЕРБ в Пловдив рамо до рамо с ...
Гражданка: До гуша ми дойде! Отвратително е!
Нова улица в "Тракия" край строящ се огромен жилищен комплекс
Няма връзка с автогара "Юг"
Два дни до началото на Международен технически панаир 2024


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).