Частна трудова борса в Столипиново

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
10:01 / 29.03.2007
1270
Частна трудова борса да бъде изградена в пловдивския квартал "Столипиново", предлага кметът на район "Източен" Красимир Кузмов. Идеята е подкрепена от Общинския съвет на ДПС - Пловдив. Данните сочат, че безработицата в район "Източен" е 18 %, в квартал "Столипиново" обаче тя достига 71 на сто. За реализирането на идеята ще бъдат привлечени професионалисти по трудово законодателство, експерти и консултанти. Намеренията са трудовата борса да функционира постоянно и да работи в национален план - ще бъдат предлагани работни места не само в Пловдив, а в цялата страна, включително и в чужбина. Освен за постоянна работа, ще има оферти за почасови и временни ангажименти. Анализите показват, че в квартал "Столипиново" има огромен потенциал от работна ръка, която може да захрани строителни обекти, шивашки цехове, производствени предприятия и др. Целта на начинанието е да бъде създаден регистър на хората от квартала, търсещи работа, като бъдат въведени имената, адресите, професионалните възможности и предпочитанията им. Трудовата борса ще играе ролята на посредник, който поема ангажименти и отговорности, тъй като в момента процесът е стихиен. Хората нямат информация за предлаганите работни места, а предприемачите не разполагат с база данни за безработните и техните възможности.

Вече се водят преговори с частни компании, които имат намерение да реализират проекта. Търси се и подходящо помещение, където да функционира трудовата борса, като един от вариантите е тя бъде настанена в новия Културно-информационен център в "Столипиново", който се намира в клуба на ДПС на улица "Правда".


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Стряскащи кадри от катастрофата в Пловдив, при която загина 34-го...
Млад мъж е загинал при жестоката катастрофа край Полиграфията
Пореден инцидент с усукана кола около стълб в Пловдив, говори се ...
Ексклузивно: Не приеха Небет тепе заради некачествено изпълнение!...
След тричасова транспортна блокада: Възстановиха движението през ...
Съединиха двата края на новия Бетонен мост!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).