Частните съдебни изпълнители ще спират коли от движение

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
10:19 / 15.04.2009
1507
Частните съдебни изпълнители вече ще спират от движение запорирани и обявени за публична продан автомобили. Тази мярка, предвидена в поправките на Гражданско-процесуалния кодекс, ще започне да се прилага след координиране на действията между браншовата камара и органите на Пътна полиция. В момента много длъжници препятстват огледите от страна на потенциални купувачи, след като колата е описана и се оправдават с пътувания извън съдебния район, обясни частният съдебен изпълнител Величко Апостолов.

Новата мярка е една от темите, които днес ще бъдат обсъждани на дискусия в Новотел Пловдив по повод третата годишнита на частното съдебно изпълнение и утрешната 130-та годишнина от приемането на първата българска конституция. На срещата ще бъде обсъдено и предстоящото до края на годината пускане на единен регистър на изпълнителните дела, което ще ускори работата на съдебните изпълнители.

В Пловдив работят 16 частни съдебни изпълнители, а 5 от определените места са незаети. Повечето институции, включително банки, монополистите в комуналните дейности и общината, вече ползват техните услуги. Частните съдебни изпълнители започнаха да действат паралелно с държавните преди три години като експерименталното въвеждане на този модел бе финансирано по програма ФАР и от Американската агенция за развитие.

Източник: Дарик


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Хотелиерите в Пловдив доволно потриват ръце
Кметът Димитров повежда листата на ГЕРБ в Пловдив рамо до рамо с ...
Гражданка: До гуша ми дойде! Отвратително е!
Нова улица в "Тракия" край строящ се огромен жилищен комплекс
Няма връзка с автогара "Юг"
Два дни до началото на Международен технически панаир 2024


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).