Чешкият министър на земеделието е възпитаник на Аграрния университет в Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
09:43 / 25.09.2004
727
Министърът на земеделието на Република Чехия г-н Ярослав Палас ще бъде специален гост на тържествата послучай откриването на учебната година в Аграрния университет.
Министър Мехмед Дикме ще открие тържеството, съобщи пресцентърът на Министерството на земеделието и горите. Церемонията ще се състои в понеделник – 27 септември от 13.30 часа в двора на университета.
На събитието ще присъстват също представители на Президентството, Народното събрание, Министерството на образованието и науката, Националния институт за аграрни науки, областният управител на Пловдив, представители на академичната общност в града, както и генералните консули на Гърция и Турция в Пловдив.
В рамките на тържествената церемония професор Йорданка Кузманова, декан на Аграрния университет ще удостои министър Ярослав Палас, който е възпитаник на висшето учебно заведение с почетното звание “Doctor Honoris Causa”.
В специално обръщение към студентите, министър Дикме посочва, че всеки един възпитаник на Аграрния университет трябва да има съзнанието и самочувствието, че след придобиване на професионална квалификация ще може да реализира знанията си в един все по-конкурентен и по-перспективен отрасъл на българската икономика – аграрният.
По стара традиция на университета на първия учебен ден абсолвентите ще предадат на новоприетите първокурсници символите на плодородието, в програмата са включени още презентации на постиженията на научно-приложната дейност, както и посещение на старинния град “Пловдив”, съобщиха от Аграрния университет.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Мария Лалева с нова книга, ще я представи и в Пловдив
Електромобил и "Ауди" в лек сблъсък на "Гладстон"
Арестуваха и директора на Смолянския театър, полицаи го разпитват...
Пиле няма да може да прехвръкне, Пловдив почернява от полиция
Клиент: Пред мен мъж купи 5 порции по 8 лева! Не е редно!
Окончателно: Догодина ще затворят важно кръстовище в Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).