Чиновниците пак ще си купуват евтини жилища

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (7)
16:32 / 14.12.2006
1275
Общинските чиновници ще продължат да купуват евтини жилища от ведомствения фонд, след като Общинският съвет днес отвърли предложението тези продажби да бъдат забранени. Това стана при гласуването на наредбата за общинските жилища и след серия скандали, при които групите на СДС и БСП последователно напуснаха сесията.

Еди Сарафян от СДС скочи, когато от левицата и НДСВ поискаха поименно гласуване с мотив да се види кой урежда свои хора с евтини апартаменти. Синята група напусна, докато излъчения от нея председател на ОБС Страшимир Дочков държеше вдигната ръка за поименно гласуване - После в продължение на половин час останалите съветници прослушваха записа от предишните 2 гласувания, за да преценят допустимо ли е трето поименно гласуване.

Срам за нас, колеги, каза от микрофона Пенка Калинкова.

А-у-у, на тия хора ли им плащаме заплати, не можеха да повярват на очите и ушите си няколко ветерани, които 4 часа напразно чакаха точката за Паметника на незнайния воин.

След трето, поименно, гласуване предложението на независимия съветник Димитър Костов да бъде забранена продажбата на жилища от ограничения ведомствен фонд на общината, бе отхвърлено с гласовете на ОДС, ВМРО и ДПС. “С тази наредба увредихме интересите на пловдивчани”, заяви от името на ДСБ Божидар Здравков, като подчерта, че тя допуска хора с големи имоти извън чертите на Пловдив да си купят общинско жилище на 1/3 от пазарната цена. Отворихме широко вратите на нова корупционна схема, коментира и вносителят на охвърленото предложение Димитър Костов. Пенка Калинкова от БСП добави, че мнозинството е обслужило интересите на малка група чиновници с добро материално състояние. Лидерът на СДС – Пловдив Николай Караивонав защити позицията на мнозинството с аргумент, че общината демонстрира мениджърски подход като стимулира служителите си с опция за закупуване на ведомствено жилище. Информацията е на Дарик радио.

Виж коментарите (7)
Още новини от Новини от Пловдив:
Петима кандидати за омбудсман на Пловдив
КАТ - Пловдив спи, полицията в Пловдив и тя спи
Денят в Пловдив започна с инцидент
Стряскащи кадри от катастрофата в Пловдив, при която загина 34-го...
Млад мъж е загинал при жестоката катастрофа край Полиграфията
Пореден инцидент с усукана кола около стълб в Пловдив, говори се ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).