"Чистота" купува нова техника с пари, икономисани от меката зима в Пловдив

Автор: Мария Морунова
Коментари (4)
08:30 / 23.04.2015
3612
С 300 хиляди лева икономии от сол заради по-меката зима ОП "Чистота" иска да купи специализирана техника за извозване на отпадъци. Това предложение ще бъде разгледано на сесията на ОбС днес, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

В мотивите за предложението е посочено, че във връзка с оптимизиране на системата за събиране и извозване на отпадъците с произход от системи за разделно събиране на отпадъците, в това число на съдове, общински площадки, биоотпадъци и други, поетапната подмяна на амортизирани транспортни средства за събиране и транспортиране на битови отпадъци с цел подобряване качеството на тези услуги, в община Пловдив е постъпил доклад от директора на ОП "Чистота" за необходимост от предприемане на действия за закупуване на два броя специализирана техника за извозване на отпадъци - контейнеровоз двураменен и сметосъбирачна техника автоматизирана с кран.

Парите за закупуване на тази техника пък ще се осигурят от икономии според предложението. Икономии на сол от зимен период 2014-2015 г., която към 17 март 2015 г. е 4 142 тона. Това количество сол за недопускане заледяване на пътищата през зимата ще се използва за зимен период 2015-2016 г. А предвидените 300 хиляди лева за закупуване на сол за идната зима ще се използват за новата техника.

Вносител на предложението е кметът Иван Тотев.

Виж коментарите (4)
Още новини от Новини от Пловдив:
Затваряйте прозорците! Пожар в Маноле, при който гори патешка тор...
Специална комисия следи строителството и парите за стадион "Локом...
Община Пловдив дарява последния имот на АПИ за финалното довършва...
Доста амбициозна програма за ремонти на район "Западен" - лек гаф...
Култово! В Пловдив автобус върви по 4 линии наведнъж, пътниците п...
Район "Южен" с нова придобивка за над 350 000 лева


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).