“Чистота” предлага намаляване на такса “Смет”

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
09:43 / 12.11.2007
2085
Такса "Смет" в Пловдив може да бъде намалена, заяви пред Дарик радио Христо Костадинов, управител на общинската фирма "Чистота". Тя пое сметосъбирането и сметоизвозването в града преди месец, след предсрочното едностранно прекратяване на 15- годишния договор с "Еко Глобал".

Това ще облекчи финансово фирмите с големи активи, без да наруши качеството на почистването, каза управителят на "Чистота". Финансовият ефект за компаниите с голям сграден фонд ще е от порядъка на десетки хиляди левове. Костадинов подчерта, че гаражните фирми, които сега генерират големи количества отпадъци, но ги изхвърлят в казаните за битова смет, трябва да плащат реалния размер. Според управителя на "Чистота" резервите за намаляване на промилите за битовите отпадъци /1, 8 в момента/ са нищожни.

Преди първата редовна сесия на ОбС на 20 ноември общинската фирма ще защити с точни разчети възможността за намаляване на промилите за фирмите. "Чистота" смята да отправи официално предложение за намаляване на такса "Смет" към всички политически сили в Общинския съвет преди гласуването на бюджета.

Костадинов добави, че общинската комунална фирма е внесла миналата седмица 900 чисто нови метални контейнера тип "Бобър" и още 200 пластмасови. Те са закупени на разсрочено плащане от Гърция и "Чистота" е готова да започне да ги разполага в града.

 

 

 



Източник: Дарик

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
След 18 месеца Пловдив ще има четирилентов скоростен път
Пловдивчанка: Жената бе прегърнала детето и крещеше на шофьора "Н...
Инцидентът в Пловдив: Част от детската количка е под автомобила
Електромобил блъсна неправилно пресичаща жена, бутаща количка с д...
Фирмата за смъртта на колоездача в шахтата: Имало е външна намеса...
Капацитет: Печалната истина е, че софиянци бяха повече от пловдив...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).