ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Читател: "Граждани" поставят кашони и столове по улиците в Центъра, за да пазят места за паркиране!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:15 / 21.07.2012Коментари (38)6112
© Plovdiv24.bg
По улиците "Опълченска", "Св. Климент" и "Никола Палаузов" в суперцентъра на Пловдив редовната практика, за да има къде да си паркираш колата е да се слагат столове, кашони,
касетки, конуси и т.н., сигнализира на редакционната поща на Plovdiv24.bg наш читател. 

"Няма ли орган, който да санкционира тези произволи на т.н. "граждани". Ами ако всеки си поставя по някакъв отпадък. Това все пак са централни улици. Ако някои желае да си запази място нека да си заплати наем за него и да му се постави опознавателен знак от съответните органи", възмущава се пловдивчанинът. 

Репортер на Plovdiv24.bg предаде сигнала на отговорните за това общински служби. Вижте снимката, на която се вижда как поредният "тарикат" се опитва да се направи на "по-умен" от останалите, а коментарите оставяме на вас!







Зареждане! Моля, изчакайте ...
+2
 
 
Зареждането на въпросните магазини е само оправдания. Тези боклуци (предметите) стоят там по цял ден, всеки ден и се пазят за КЛИЕНТИ на магазините. В този район наистина паркирането е много голям проблем и спазващите вадят дивиденти от това и за това всеки си прави каквото си иска. Има едно пенсионерско кафене на ъгъла на Опълченска и Бетовен(срещу старото 2-ро РПУ), е тия си пази 2 места и не е платил нито лев за тях, по на вътре по Опълченска следва следващото безумие. Има ресторант на който вратата се отваря към тротоара и лятото е винаги отворена и заема целия тротоар, всеки пешеходец за да я заобиколи трябва да слезе на платното ако трябва да се размини с някой. Следва ъгъла на Св Клиент и Опълченска, веднага след който по Климент има запазено място от магазина за техника на Опълченска (естествено нелегално), като се продължи по Св Климент, следва на номер 19 магазин за парцали ( в гараж), пред който винаги се пази поне едно място (всеки ден с едни червени конуси), като се завие по Софрони Врачански, следва кафенето "Континентал"(арменското кафене държащ го бащата на този същия който държи гаража на Климент и пази места), пред кафенето винаги се пази поне едно място ЗАДЪЛЖИТЕЛНО с някой боклук (стол, табела и т.н.) Като се мине по Палаузов следва поредната простотия с пазенето на местата пред магазина за торбички и т.н. и т.н.,НО в този квадрат полицаите НИКОГА не вземат мерки, защото пият кафета без пари по кафенетата и само чакат някоя кола с регистрация от друг град да спре за да и лепнат фиша. ПО маршрута Опълченска-СВ,Климент, Христо Г.Данов е единствения път по който може да се стигне да община Център и всеки ден и Р.Петрова, а и всеки от цялата адмистрация минава от там и го вижда това, но не се прави нищо. Е, на вашият читател би трябвало да му е ясно, че и сега няма да се направи НИЩО, защото в този район са засегнати много ИНТЕРЕСИ, и от общината нямат смелост са се намесят.
+1
 
 
Такива тарикати ми са любимци. Не стига , че в тоя град няма един свестен паркинг ами и по уличките като почнат да слагат такива предмети направо ти идва в повече. Еми нормално е след като на една улица няма място за паркиране и единственото такова е обградено от някви столове , просто или да ги преместа или да ги зафуча нанякъде. А като трябва да се зарежда магазин или нещо друго е много лесно собственика да си закупи място или квато е там процедурата и да му го маркират.
на 21.07.2012 г.
+1
 
 
Сутрин от 7 до 8.30 е много удачно да се зареждат магазини но никой не иска да си разваля рахата и естествено изкарват общината виновна а аз мисля че местният парламент може да разработи наредба по въпроса а който иска магазин в центъра да си понася и несгодите не само печалбите
+3
 
 
Има и друг вариант-да зареждат сутрин,докато магазините не са отворени,според наредбата на всеки магазин трябва да има 2 врати-една за клиенти и друга за зареждане.
-2
 
 
Погледнете и другата страна, която не е описана. Ами ако местата са пред магазин, заведение ? Все пак този магазин, заведение трябва да се зареди някак си. Тоест примерно аз отивам да го заредя и къде да спра за да доставя стоката? Като спра на улицата - задръствам движението, псуват ме, викат и се дигат нерви. А аз РАБОТЯ. Някой описва ли къде са тези столове, кашони не - а ние всички започваме да даваме мнение - ами ако аз държа заведение и то трябва да се зареди днес, ще сложа и кашони и столове за да не може г-н никой да спре за да си пие кафето на центъра, а за да може Някой, който работи да ми достави стоката. Така че според мен нека се уточни точно къде са тези столове и после да нападаме. Ако е пред входа на къщата или ей така сложен - да. Да се заплати мястото, да се обозначи и после ако някой е спрял неправомерно да се санкционира, но все пак ако е заведение или магазин или нещо, каквото и да е, което е търговски обект, хората все пак трябва да заредят стока. А стоката понякога се кара с големи бусове. Поставете се на мястото на този колега, който кара стока до даден обект. Мислите ли , че за това, че той трябва да закара стока до някъде му се полага псуване и викане и ругатни - не мисля.
+3
 
 
Ще споделя как е при мен.Живея на остров и през лятото е ад да се намери място за паркиране в центъра на града.Затова месните власти са направили със сини контури местата където може да се паркира следователно се плаща на час без значение дали е паркинг или контурите са обозначени по дадена улица.Има и табела от колко до колко часа се плаща.При нас е от 9 сутринта до 10 вечерта.След това не се плаща.Тези, които искат да паркират и си имат свое място пред сградата или домът си плащат на общината, която от своя страна им поставя жълти контури.Няма конуси,кашони и бутилки.Смятам,че е крайно време общината да си влезне в ролята.И вместо да се чудят какъв закон да измислят и облагат населението за да си вземат заплатите да запретнат ръкави и решат проблема.Вярвам,че общината ще си понапълни хазната.Що се отнася за превозни средства, които зареждат магазини могат да спрат на самият път за да си свършат работата като за целта са длъжни да поставят табела на гърба на мот.превозно средство уведомящо,че е с постоянни спирания.
+5
 
 
Преди време попаднах в такава ситуация ,че в тясна улица не можех да се размина с джип , поради паркирани автомобили и единственото место , на което беше възможно да отбия и да пропусна джипа , беше маркирано от някой с конуси , за да си запази паркоместо . Просто вкарах конусите под колата , премазах ги и си продължих. Не може някои хора да си мислят , че улицата пред къщата им е частен паркинг! Проблеми се създават и за паркоместата пред жилищните блокове , където някои хора си мислят , че паркинга енаправен за техния блок , а той всъщност е общински!
+8
 
 
Като видя подобен предмет просто спирам, премествам го и си паркирам колата :)
на 21.07.2012 г.
+5
 
 
Из целия град могат да се видят подобни картинки, че и по-интересни. На разширения участък при кръстовището между ул."Хан Аспарух" и ул."Михаил Такев" дори има маркиран с бяло участък, който убеден съм не е съгласно регламента за ползване на общинска собственост под наем. Там се спира само и единствено джип Land Rover /вероятно собственост на живеещ в къщата пред която се спира/ - приканвам фоторепортер да посети на място. За туби и касетки в района няма да коментирам колко съм виждал. Лично съм имамал пререкания със дебелак, който заплаши, че ще ми нареже гумите - бях спрял пред широка врата, която никога не се ползва за вход на автомобил и в двора зад нея растат цветя. Но дебила си е въобразил, че стикерчето на вратат му гарантира недосегаемо парко място.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юли 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Природни стихии
Бури и градушки 2024
Локо в Първа лига, сезон 2024/2025
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли кметът Костадин Димитров да поведе листата на ГЕРБ в Пловдив?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: